In 1988 am primit mostenire dupa decesul unui unchi cota lui de 1/2 dintr-un teren intravilan pe care era construit o anexa gospodareasca dar care nu era notata in CF.matusa mea a ramas si ea cu 1/2 din teren.
Acum am cumparat cota de 1/2 de la matusa mea si apar in extrasul CF ca proprietar pe constructii(care repet nu sunt notate in CF) si pe 1/2 din teren, restul de 1/2 fiind trecut in favoarea statului roman conform Legii 58/1974 privind sistematizarea teritoriului.La cererea mea de punere in posesie mi s-a raspuns de catre primarie ca prin Ordinul prefectului se poate atribui doar terenul aferent locuintelor.
Ce pot sa fac in aceasta situatie?Pot sa dau statul in judecata?Ce sfaturi imi dati?
PENTRU INTRAREA IN LEGALITATE TREBUIE AVAND IN VEDERE ca s-a scurs prescriptia de 2 ani aveti 2 posibiltati : sa slicitati o adeverinta de existenta constructiei in baza careia sa intabulati constructia ...........ori actiune in constatare pentru existenta constructiei prima parte depinde ce Consiliul loca
Am tot citit de vreo cateva ori povestea dvs., dar sincer eu nu prea pricep mare lucru. Ati putea fi mai clar?
Bunaoara: Extrasul de carte funciara nu poate sa contina niste constructii care "nu sunt notate" in CF"?! - ca doar asta nu e astrograma, e totusi un extras... adica mentioneaza ceea ce se gaseste in CF.
Care 1/2 a ajuns la stat ? Ca eu inteleg ca 1/2 ati mostenit si 1/2 ati cumparat? Ori INTREGUL nu inseamna 1,5. ?! (am baut eu ceva?). Ati cumparat de la matusa tot inainte de 89 (desi v-ati exprimat "acum am cumparat")?
Fond funciar
iuliurs
Teren preluat de Stat conform Legea 58/74
Buna ziua,
Va rog un raspuns la urmatoarea intrebare. Terenurile intravilan preluate de Stat prin art ... (vezi toată discuția)