avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Se poate pierde un teren mostenit legal?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Se poate pierde un teren mostenit legal?

In 1988 am primit mostenire dupa decesul unui unchi cota lui de 1/2 dintr-un teren intravilan pe care era construit o anexa gospodareasca dar care nu era notata in CF.matusa mea a ramas si ea cu 1/2 din teren.
Acum am cumparat cota de 1/2 de la matusa mea si apar in extrasul CF ca proprietar pe constructii(care repet nu sunt notate in CF) si pe 1/2 din teren, restul de 1/2 fiind trecut in favoarea statului roman conform Legii 58/1974 privind sistematizarea teritoriului.La cererea mea de punere in posesie mi s-a raspuns de catre primarie ca prin Ordinul prefectului se poate atribui doar terenul aferent locuintelor.
Ce pot sa fac in aceasta situatie?Pot sa dau statul in judecata?Ce sfaturi imi dati?

Cel mai recent răspuns: DanM , utilizator 20:21, 2 Martie 2007
PENTRU INTRAREA IN LEGALITATE TREBUIE AVAND IN VEDERE ca s-a scurs prescriptia de 2 ani aveti 2 posibiltati : sa slicitati o adeverinta de existenta constructiei in baza careia sa intabulati constructia ...........ori actiune in constatare pentru existenta constructiei prima parte depinde ce Consiliul loca
Daca intabulez constructia pot primi in proprietate terenul aferent daca nu este constructie de locuit, ci numai o anexa gospodareasca?
Conform legii cadastrului - Lg. 7/96, se intabuleaza dreptul de proprietate doar asupra terenurilor nu si asupra constructiilor.

In legatura cu restul intrebarii... Puteti fi mai clar?! Pe cine si dece sa dati in judecata?!:-/
Revin si arat:">
referitor la prima parte a raspunsului meu: a se citi exclusiv prin prisma intrabarii postate:P
Am tot citit de vreo cateva ori povestea dvs., dar sincer eu nu prea pricep mare lucru. Ati putea fi mai clar?
Bunaoara: Extrasul de carte funciara nu poate sa contina niste constructii care "nu sunt notate" in CF"?! - ca doar asta nu e astrograma, e totusi un extras... adica mentioneaza ceea ce se gaseste in CF.
Care 1/2 a ajuns la stat ? Ca eu inteleg ca 1/2 ati mostenit si 1/2 ati cumparat? Ori INTREGUL nu inseamna 1,5. ?! (am baut eu ceva?). Ati cumparat de la matusa tot inainte de 89 (desi v-ati exprimat "acum am cumparat")?
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2007
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Fond funciar iuliurs iuliurs Teren preluat de Stat conform Legea 58/74 Buna ziua, Va rog un raspuns la urmatoarea intrebare. Terenurile intravilan preluate de Stat prin art ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi intabulez terenul cumparat odata cu casa ? spiridus spiridus Buna ziua, Acum 7 ani, am cumparat impreuna cu sotul meu o casa, care avea un teren de 15-20 mp, insa cand am mers la notar sa intabulam casa, din CF au ... (vezi toată discuția)
Ordinul 22 al prefectului onicutza onicutza buna ziua! am si eu o itrebare? cum poate cineve sa obtina acest ordin daca un teren intrat in proprietatea statului comform legii 58/1974 eu fiind proprietar ... (vezi toată discuția)