avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces verbal radar 102km/h
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces verbal radar 102km/h

Am fost prins cu un radar de-ala vechi cu 102 km/h. Nu am semnat procesul verbal si a venit acasa ieri. Desi ei au pornit radarul in fata mea, ma gandesc ca nu am cum sa demonstrez asta in instanta. In schimb procesul verbal este scris cu indigo negru la fata locului si martorul cnpul lui si semnatura cu indigo albastru. Martorul are cnp incepand cu 119, deci ar insemna ca e foarte batran. Ma gandesc ca poate au gresit cnpul martorului. E posibil sa fie asa de batran? in instanta as putea sa cer sa vina martorul?
Sau am vreo alta sansa de scapare?
Multumesc anticipat=D>
Cel mai recent răspuns: siloth , utilizator 13:48, 26 Aprilie 2010
fa contestatie in termen de 15 zile la judecatoria competenta a SP rutiera care ti-a emin pv de contraventie,vor trebui sa vina cu martorul cu pricina,se judeca si in lipsa
sunt curios daca am sanse de castig. ca daca nu am nu prea are rost sa fac. si pe ce baza as putea sa am ..
~ Conținut șters la cerere ~
Foarte bun raspunsul anterior . A se invoca si urmatoarele :
Ordinul nr. 153 / 29.08.2007 privind modificarea Normei de metrologie legală NML 021-05 “ Aparate pentru masurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor ( cinemometre) “ aprobată prin Ordinul directorului general al B.R.M.L. nr. 301 / 2005, stipulează următoarele :
Art. I , Paragraf 3.5.1.- Înregistrările efectuate trebuie să cuprindă cel puţin următoarele
• Data şi ora la care a fost efectuată măsurătoarea
• Valoarea vitezei măsurate
• Faptul că a fost efectuată autotestarea
• Imaginea autovehiculului din care să poată fi pus în evidenţă numărul de înmatriculare al acestuia
Incercati sa va legati foarte tare de ultimul punct pentru ca de la 102 la 99 e cale lunga ( cred ca stiti ).

dar un asa proces cam cat dureaza?
faptul ca procesul verbal e scris cu 2 nuante nu pot sa demonstez ceva in instanta? gen, ca martorul nu era prezent la acel moment( doar nu e vorba de pix, ci de foaie deaia pentru facut copii, nu ar avea cum sa spuna ca au schimbat-o)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie radar ochi.albastrii ochi.albastrii Daca poza radar e neclara nu se vede clar numarul de inmatriculare , fiind inregistrat de radar pe timp de ploaie , iar pe poza apare litera T ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar cotorca - sfaturi yoflorinb yoflorinb Buna Ziua, Sa incep cu inceputul. Pana anul acesta in luna martie am condus autoturismul firmei care acum este proprietate personala. In luna aprilie a venit ... (vezi toată discuția)
Litara "t" pe poze radar Eu contest Eu contest Buna ziua, vreau sa aflu daca sunt victima unui abuz din partea politiei rutiere, care mi-a suspendat carnetul pentru viteza. In timpul procesului mi s-au ... (vezi toată discuția)