avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnat cu suspendare savarseste o alta infractiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnat cu suspendare savarseste o alta infractiune

As avea si eu o problema ,daka binevoiti sa imi raspundeti....anul trecut am fost condamnat la 1 an cu suspendare pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influienta bauturilor alcoolice....acum 1 luna in comuna specific poate are vreo relevanta am condus circa 25 de m incercsand sa remediez o defectiune la sistemul de pornire,eram impreuna cu prietena mea ,ea fiind posesoare de permis,am fost oprit de politie k nu aveam centura ...asta fiind si logic k doar nu plecam sa ma plimb ci erasm la volan repet ptr a remedia o defectiune.Imi puteti spune cam la c sa ma astept ....o sa fac puscarie? pentru k pedeapsa cu suspendare inceteaza in iulie Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:17, 26 Aprilie 2010
Urata treaba. Se pare ca pedeapsa cu suspendare ati privit-o ca pe o gluma. Ei bine, se pare ca acum veti afla ca un proces penal chiar daca se termina cu o pedeapsa a carei executare este suspendata nu este o gluma. Luati legatura cu un avocat pentru ca nu e deloc o joaca, afara de pedeapsa care va asteapta pentru conducerea fara permis se va revoca si masura suspendarii executarii pedepsei. Cu alte cuvinte veti avea de executat doua pedepse daca veti fi condamnat.
Exista insa si sansa ca fapta d-voastra sa fie considerata ca lipsita de pericolul social specific unei infractiuni - avand in vedere circumstantele savarsirii ei - si sa scapati cu o amenda administrativa.
Oh, sa nu uit, termenul in care "expira" prima pedeapsa este de 3 ani nu de 1 an pentru ca la pedeapsa de 1 an se adauga 2 ani termen de incercare.
Procuratura nu mi-a dat samenda administrativa.....cred k nici Judecatoria nu o va face....insa am inteles k daka pedeapsa cu suspendare mai mica de 6 luni suspendarea primei pedepse nu se revoca.....amenda penala constituie recidiva ? Din experienta Dv. cam c rezolutie ar da judecatorii? pare o infractiune cu caracter de pericol public nici distanta nu e prea mare eram prin apropierea domiciliului...
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
Valentin15081984, utilizator
In cazul dvs s-ar putea merge pe achitare pt lipsa de pericol social al faptei, ati condus numai 25 de m asta mai ales si daca aveti martori.Daca obtineti achitarea automat nu vi se va mai revoca beneficiul pedepsei cu suspendare conditionata a executarii
Prima data dosarul a ajuns la Procuratura...oare nu imi puteau da ei amenda administrativa? ...de c m-au mai trimis in Tribunal?
Puteau s ava dea ei amenda administrativa, dar asa sunt procurorii mai zelosi. Oricum eu nu stiu in amanunt dosarul, insa instantele sunt mai putin drastice decat procurorii.

Alte discuții în legătură

Retinere permis pentru refuzarea recoltarii probelor biologice Tiblan Tiblan Buna ziua.Am o intrebare la Dvs.Care este diferenta intre amenda penala si amenda administrativa?Si amenda administrativa se poate acorda de catre procuror si ... (vezi toată discuția)
Dosar penal F84 F84 Buna seara!As vrea si eu niste sfaturi legate de o problema:in data de 19 iunie 2010 am fost oprit de politia rutiera si mi s-a intocmit dosar penal pentru ... (vezi toată discuția)
Al doilea dosar penal Ginicom Ginicom Am o întrebare. Am avut un dosar penal, finalizat in dec. 2018, pentru conducere fără permis. Am primit 6 luni cu suspendare, și 60 zile munca in folosul ... (vezi toată discuția)