Nu stiu daca am nimerit locul potrivit pentru adresarea problemei...
M-am casatorit de cateva zile in Romania, cu o romanca, eu fiind rezident in alta tara. De la primarie m-au "fortat" sa ma intorc cu 10 zile inainte de oficierea casatoriei pentru depunerea actelor ce doar personal se poate face (? ma intreb si aici daca nu exista cazuri speciale, dar nu asta e problema). Iar acum, cand vine vorba de cererea pentru cei 200 de euro insista ca trebuie sa ma prezint personal ca sa semnez cererea.
Exista vreo posibilitate prin care sa reusesc depunerea acelei cereri fara sa fiu prezent, fiindca lucrez si nu mi-e usor sa ma deplasez in tara pentru hartogarii? (am intrebat daca accepta procura si fiindca nu e trecut nimic despre asta in lege cei de la primarie refuza sa accepte)
Birocratia ne omoara... (nu e vorba ca am nevoie de bani insa sunt curios sa vad ce cazuri limita sunt prevazute in lege referitor la depunerea actelor pentru casatorie si pentru problema mai sus mentionata)
Declaratia de casatorie (cea pe care ati depus-o dvs. cu 10 zile inainte) se face intr-adevar personal la serviciul de stare civila unde urmeaza a se incheia casatoria. Acesat lucru este expres prevazut in lege... si ca orice regula are si o exceptie - cand unul din viitorii soti nu se afla in aceasi localitate, declaratia de casatorie se poate face la serviciul de stare civila din localitatea in care se alfa care o va transmite din oficiu serviciului de stare civila competent. Sa zicem ca asta ar avea o logica...Astfel se verifica vointa neindoilenica a viitorilor soti de a se casatori...ca sa nu se trezeasca omul in ziua X ca-i spune concubina..."iubitule surpriza...azi te-nsori"...
Cat preveste cererea pt cei 200 euro....cred ca in acest caz aveti de a face doar cu prea multa "desteptaciune" in capul functionarilor. Tocmai pentru ca legea nu prevede expres, atunci se aplica regulile generale, potrivit carora o persoana poate sa-si exercite drepturile personal sau prin mandatar (cu procura speciala). Sau altfel spus...ceea ce nu este interzis..e permis. Trimiteti mandatarul cu procura si, in cazul in care este refuzat, sa solicite sa-i fie motivat IN SCRIS refuzul...sa vedeti ce repede se desteapta functionarul cu pricina.
200 euro
alracu
Salut,
Nu stiu daca am nimerit locul potrivit pentru adresarea problemei...
M-am casatorit de cateva zile in Romania, cu o romanca, eu fiind rezident in ... (vezi toată discuția)