Buna ziua! In cazul in care in urma unei somatii primite pentru executare, privind cheltuielile de judecata si cheltuieli de executare care trebuie platite de parat, iar reclamanta trebuie sa plateasca si ea o sulta paratului, trebuie ca paratul sa plateasca intreaga suma sau suma obtinuta in urma scaderii sultei primite de la reclamant? In somatie nu mai e trecuta si sulta paratului, doar in dosarul de la partajul judiciar pentru iesirea din indiviziune.
In situatia dvs s-a procedat corect de catre executor emitandu-se domatie care cuprinde numai suma din titlul executoriu, fara nici o referire la sulta din partaj. In schimb, se poate face o compensatie, respectiv un act juridic separat, prin care sa se opereze deducarea sumei reprezentand sulta din partaj cu debitul din titlul executoriu.
Iar actul acesta juridic poate fi facut la un notar sau trebuie sa merg la un avocat? Somatia a sosit seara trecuta, iar astazi mai toate notariatele din orasul meu sunt inchise, ceea ce inseamna ca trebuie sa merg luni. Daca au specificat ca termenul limita este de o zi de la primirea somatiei, este in regula sa fac asta si luni?
Actul poate fi facut si de un avocat ar fi valabil daca il certifica. Nu e ici o graba, faptul ca v-au dat termenul acela ultimativ a fost ca sa va sperie. Totusi ca sa incheiati contractul acela de compensare trebuie sa aveti si consimtamantul creditorului. Asa ca vorbiti cu el.
Partaj - sulta
conny19
in urma unui partaj, 90% din valoarea imobilului mi-a revenit mie, urmand sa-i platesc paratului 10% printr-o sulta. El fiind obligat la randul lui sa imi ... (vezi toată discuția)
Executare silita sulta
titiC
in urma unui proces de partaj m-i sa atribuit apartamentul mie cu obligatia de a achita sulta de *** sotului,fara sa fie specificata o perioada a achitarii ... (vezi toată discuția)