avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot obtine un divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot obtine un divort

As dori sa stiu daca pot obtine divortul fara ca eu sa ma prezint la tribunal.Sint casatorita din anul 1989 in orasul Pitesti.Nu avem copii iar noi locuim acum in Madrid.Mentionez ca nu mai am raporturi sexuale cu sotul meu de 12 ani pentru ca acesta nu mai poate avea erectie.Am ramas alaturi de el crezind ca putem trai si fara asta,dar cu respect din partea amindurora.Problema este ca nu mai pot sa suport comportamentul lui,m-a batut de la inceputul casa toriei,m-a inselat intr-atit incit s-a imbolnavit de blenoragie si a trebuit sa faca o operatie din cauza infectiei.Am ramas al;aturi de el pt ca nu sint o femeie care umbla din floare in floare,dar acum desi nu ma mai poate bate pt ca aici sint legile foarte aspre,imi vorbeste urit si nu mai suport.A s vrea sa cer divortul dar un drum in Romania acum este imposibil.Pot desemna un avocat sa se ocupe de tot ce trebuie fara sa merg eu?Cu speranta ca imi va raspunde cineva,va doresc tot binele din lume si multe multumiri.Cristina.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:28, 13 Septembrie 2010
Puteti obtine divortul in masura in care faceti o procura notariala din Spania unui avocat din Romania care sa va reprezinte. Cererea de divort se introduce la ultimul domiciliul paratului. Daca el este de acord cu divortul procesul se poate termina la primul termen de judecata. Puteti lua legatura cu mine pt divort. Si paratul tot cu procura poate fi reprezentat .
Art. 614
In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar

Faceti o procura la un notar din Madrid unui avocat din Romanai,iar acesta va va reprezenta la proces.
as vrea sa stiu si eu cat costa un divort la urgenta.eu sunt in spania ,sotul meu este in romania si vreau sa stiu ce pot face ca sa bag divort pentru ca nu pot ajunge in romania.multumesc
Daca sunt intrunite conditiile desfacerii casatoriei pe teritoriul Romaniei pentru ca nu ati dat amanunte ale situatiei dvs., va trebui sa angajati un avocat pe care sa-l imputerniciti in baza unei procuri speciale pentru depunerea actiunii si reprezentarea dvs. in fata instantei.
Alaturi de procura speciala va trebui sa dati avocatului dvs.acte din care sa rezulte faptul ca aveti resedinta pe teritoriul Spaniei.
Onorariul se stabileste in functie de mai multe criterii prevazute in statutul profesiei de avocat.
Taxa de timbru este de 39.00 lei timbru jud. 0,30 lei.
puteti obtine divortul daca faceti dovada ca locuiti in alt stat.
faceti o procura unui avocat

Alte discuții în legătură

Divort pdana pdana Sunt casatorita de 21 ani, am un copil de 18 ani, nu am nici un bun comun cu sotul meu, vreau sa divortez, cat poate dura si cat costa aproximativ ... (vezi toată discuția)
Solicitare cerere de divort GeorgePopescu GeorgePopescu Buna ziua, Ma numesc George si am o mare rugaminte, vreau sa ma adresez unui avocat pentru divort, iar intrebarea mea este: daca mai este nevoie sa fiu ... (vezi toată discuția)
Falsul in decleratii sperantagabi sperantagabi faptul ca intrun proces de divort isi inputerniceste un avocat , in fata unui notar , unde i se pune in vedere ca est obligat sa se prezinte la instanta ... (vezi toată discuția)