avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitatea unei IF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitatea unei IF

Va rog daca imi puteti spune in ce consta contabilitatea unei IF?ce documente trebuie intocmite?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bogeanua , utilizator 13:18, 25 Aprilie 2010
Contabilitatea se tine in partida simpla cf OMF 1969/2007.
Documente: registrul de incasari si plati,registrul inventar,registrul unic de control.
Daca IF=intreprindere familiala, si impozitarea este in sistem real nu pe baza normei de venit, atunci contabilitatea in partida simpla, este reglementata de OMFP 1040/2004
Probabil s-a facut o eroare prin referirea la OMFP 1969, acesta fiind specific asociatiilor fara scop patrimonial
Pt Meyer: Multumesc pt corectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere familiala nanu crina nanu crina pentru functionarea unei intreprinderi familiala imi trebuie registru de casa si implicit nota de receptie (vezi toată discuția)
Dupa infiintare pfa ce acte sunt necesare si la ce institutie imi exprim optiunea pentru p.f.a. norma de venit sau in sistem real? cris_geany cris_geany dupa infiintarea de pfa coafor ce acte trebuie sa mai am,in vederea unui control de la OPC,garda financiara ,... ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit cosmina_vaduva cosmina_vaduva va rog sa ma ajutati cu informatii daca aveti:am o intreprindere individuala care nu are activitate si pt care am completat declaratia 101 in 2010 si in 2011 ... (vezi toată discuția)