Sunt Claudia si am nevoie de ajutorul vostru intr-o prb de vanzare-cumparare: doresc sa cumpar doua camere (fara instalatie electrica, santiara,etc - doar zidurile) dintr-un vechi camin al Petrom-ului.
Actualul proprietar spune ca deocamdata nu putem face un contract de vanzare-cumparare intrucat nu este gata cadastrul si intabularea - mi s-a spus faptul ca acel camin tb "dezmembrat" din punct de vedere funciar astfel incat fiecare camera sa se poate vinde separat. Prin urmare solutia propusa este un antecontract de vanzare-cumparare. Cum pot face astfel incat sa nu raman cu banii dati si fara casa?
Este intr-adevar o solutie acest antecontract?
Tin sa mentionez ca amenajarile ulterioare le vom face eu si prietenul meu, insa ne intereseaza daca in cele din urma vom putea cumpara camerele acelea (zidurile :).
Buna ziua! Sigur, puteti face un ante-contract insa pt siguranta dvs va recomand ca in ante-contract sa se stipuleze predarea posesiei imobilului la data semnarii ante-contractului, urmand sa intrati in stapanirea de drept la data semnarii contractului in forma finala. De asemenea sa stipulati in antecontract o data certa la care sa poata fi semnat contactul de vanzare-cumparare. De asemenea va sfatuiesc sa dati numai un avans si nu toti banii odata, restul urmand sa-i dati la semnarea contractului final.
Daca faceti un antecontract autentificat de notar cu toate datele de identificare si in care sa se specifice ca la data incheierii antecontractului - care este situatia , iar dupa dezmembrare sa se incheie contractul de vanzare/cumparare / unde se vor trece eventualele modificari. Plata sa o faceti pe etape , ca si actele de cumparare..
In plus, fata de cele de mai sus, va sfatuiesc ca apartamentul sa fie pe numele si al dvs si al prietenului, in cote egale !!! Sau in cotele pe care le considerati ca ati participat fiecare la achizitionarea imobilului.
Trebuie verificat si titlul de proprietate al proprietarului: are titlu pe tot blocul fara sa fie individualizat un apartament !!???
Titlul de proprietate este pt tot blocul, urmand ca in urmatoarele luni sa faca dezmembrarea lui dpdv funciar. Propietarul vrea sa facem un antecontract intrucat deocamdata nu pot fi gata toate actele (cadastrul si intabularea) - cladirea nu este dezmembrata inca pe apartamente/ garsoniere.