avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract

Buna,

Sunt Claudia si am nevoie de ajutorul vostru intr-o prb de vanzare-cumparare: doresc sa cumpar doua camere (fara instalatie electrica, santiara,etc - doar zidurile) dintr-un vechi camin al Petrom-ului.

Actualul proprietar spune ca deocamdata nu putem face un contract de vanzare-cumparare intrucat nu este gata cadastrul si intabularea - mi s-a spus faptul ca acel camin tb "dezmembrat" din punct de vedere funciar astfel incat fiecare camera sa se poate vinde separat. Prin urmare solutia propusa este un antecontract de vanzare-cumparare. Cum pot face astfel incat sa nu raman cu banii dati si fara casa?

Este intr-adevar o solutie acest antecontract?

Tin sa mentionez ca amenajarile ulterioare le vom face eu si prietenul meu, insa ne intereseaza daca in cele din urma vom putea cumpara camerele acelea (zidurile :).

Mersi frumos,
Claudia.
Da , antecontractul va ofera certitudine, in sensul obligarii la perfectarea in viitor a actului translativ de proprietate (in 3 ani de la termenul inserat in contract ), benevol sau prin intermediul instantei de judecata, care, in temeiul art 1075 va putea pronunta o hotarare care tine loc de act de vanzare cumparare .
Sau , in cazul in care deja sa va fi instrainat apartamentul ( nici acest lucru nu este exclus, iar cumparatorul de buna credinta, element ce se prezuma , isi pastreaza dreptul de proprietate ), macar sa vi se restitutuie suma data cu titlu de avans.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare , indreptare materiala a erorii ENGFULL ENGFULL intr-un contract de vanzare -cumparare a intervenit o eroare ( in exemplarul cumparatorului doar ) legata de numele cumparatorului in loc de \"neculina\" cum ... (vezi toată discuția)
Antecontract locuinta clubbero1 clubbero1 Buna seara! Vreau sa cumpar un apartament nou cu \"prima casa\". Proprietarul imobilului are acte pentru teren si constructie, dar nu are dezmembrarea pe ... (vezi toată discuția)
Garsoniera fara cadastru car-men car-men Buna ziua, Vreau sa cumpar o garsoniera dar nu are cadastru. Urmeaza sa il faca cu un avans pe care i l-as da eu in urma semnarii unui antecontract. Ce ... (vezi toată discuția)