Sunt Claudia si am nevoie de ajutorul vostru intr-o prb de vanzare-cumparare: doresc sa cumpar doua camere (fara instalatie electrica, santiara,etc - doar zidurile) dintr-un vechi camin al Petrom-ului.
Actualul proprietar spune ca deocamdata nu putem face un contract de vanzare-cumparare intrucat nu este gata cadastrul si intabularea - mi s-a spus faptul ca acel camin tb "dezmembrat" din punct de vedere funciar astfel incat fiecare camera sa se poate vinde separat. Prin urmare solutia propusa este un antecontract de vanzare-cumparare. Cum pot face astfel incat sa nu raman cu banii dati si fara casa?
Este intr-adevar o solutie acest antecontract?
Tin sa mentionez ca amenajarile ulterioare le vom face eu si prietenul meu, insa ne intereseaza daca in cele din urma vom putea cumpara camerele acelea (zidurile :).
Da , antecontractul va ofera certitudine, in sensul obligarii la perfectarea in viitor a actului translativ de proprietate (in 3 ani de la termenul inserat in contract ), benevol sau prin intermediul instantei de judecata, care, in temeiul art 1075 va putea pronunta o hotarare care tine loc de act de vanzare cumparare .
Sau , in cazul in care deja sa va fi instrainat apartamentul ( nici acest lucru nu este exclus, iar cumparatorul de buna credinta, element ce se prezuma , isi pastreaza dreptul de proprietate ), macar sa vi se restitutuie suma data cu titlu de avans.