avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fisa postului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fisa postului

buna ziua
am o mare rugaminte de a-mi raspunde la o intrebare
functionar public debutant -fisa postului nesemnata de director
functionarul participa prin decizia directorului la deschiderea de oferte.Se semneaza un prioces verbal de deschidere a ofertelor (oferta tehnica si nu financiara), iar in urma deliberarilor se desemneaza un castigator.Fondurile pt aceasta selectie de oferta sunt din bug de stat
Ulterior , in urma unor sesizari intervine politia si se constata ca s-a prejudiciat bug de stat.Au fost chemati sa dea declaratie toti care au aparut in acte (in speta pt aceasta persoana doar pe procesul verbal) ne avand legatura cu partea financiara, iar in fisa postului are monitorizare contracte dar nu pe cele din bugetul de stat.
Este posibil ca doar in urma unei singure declaratii data la politie sa se faca incadrare de abuz in serv in forma calificata?
daca acea fisa a postului nu este vizata de dir executiv are vreo valoare in cazul in care se va ajunge in instanta?

Cel mai recent răspuns: trimut , utilizator 10:03, 16 Martie 2007
Din pacate nu stiu sa-ti raspund la toata intrebarea, dar iti pot spune ca in cazul de fata este prea putin important daca fisa postului a fost sau nu semnata de director. Fisa postului se refera la atributii generale, insa prin decizia conducerii/superiorului etc angajatul poate avea, temporar, si alte atributii, specifice. Cata vreme participarea la deschiderea ofertelor s-a facut prin decizia superiorului, acesta decizie va fi luata acum in considerare.
Inceperea urmaririi penale nu se face doar in baza unei declaratii, sa fim seriosi.... Cu sigurantza OCP au si altceva, de au si inceput urmarirea penala.

E fara relevanta penala daca fisa postului e semnata sau nu de catre directorul executiv. Conteaza ce ai facut tu.
Aas cum ti s/a spus deja, ai participat la licittaie in baza acelei decizii. Daca ai observat ceve nereguli la licitatie, puteai sa nu semnezi procesul-verbal.... Era si un drept al tau, de altfel#-o
Va rog sa-mi spuneti cui revine responsabilitatea de intocmire/modificare(?) a fisei postului si care sunt prevederile legale prin care se stabileste acest lucru.
Va multumesc!
buna ziua
va multumesc pentru informatii
nu sunt incurajatoare dar....
responsabilitatea intocmirii fisei postului revine sefului ierarhic superior
in cazul acesta fisa postului a fost intocmita de seful de birou, care si el este implicat in acest caz cu aceiasi incadrare(dar spre deosebire de mine ea a dat cu subsemnatul la DNA la momentul in care a inceput cercetare in anul 2003)iar eu nu am fost chemat.Eu am fost chemat doar in 2006.de ce totusi daca as fi implicat nu am fost chemat si la DNA in acea perioada cand au fost chemati toti cei implicati
curios este faptul ca in acea perioada eu am doua fise de post: 1. pe inspector debutant (care este cea corecta pt acea perioada) 2. una de consilier care nu puteam face obiectul pt ca eram debutant
din punctul meu de vedere s-au facut mismasuri cu fisa postului
Astept in continuare raspunsul dumneavoastra
va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2007
trimut, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducatorul locului de munca Codruta Pav Codruta Pav Buna ziua, Am o nelamurire cu privire la conducatorul locului de munca, cu care va rog sa ma ajutati, Conducatorul locului de munca trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)
Fisa post arhitect solomcarmendamiela solomcarmendamiela va rog sa-mi trimite-ti fisa postului arhitect, si mai am o intrebare: fisa postului pentru arhitect debutant-aflat inca in stagiatura este diferita fata de ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal deschidere oferte licitatie fara intocmirea anexei cu documentele de calificare Jurist TM Jurist TM Buna ziua, tuturor! Azi am primit procesul verbal de la sedinta de deschidere a ofertelor la o licitatie publica- cerere de oferta. La procedura au ... (vezi toată discuția)