avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nastere bebe
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nastere bebe

buna ziua!
va rog sa-mi spuneti daca stiti ceva de noua lege prin care se ofera 500 de euro la nastere?
de cand intra in vigoare?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:11, 25 Aprilie 2010
Sincer, n-am auzit de asa ceva....:stunned:..Dimpotriva, era un proiect ca nici macar banii de trusou sa nu se mai dea:((...In oricea caz, dea Dumnezeu sa aveti dreptate!
asta stiu ca la nemti,si se gandeau si ai nostri,dar nu cred ca vor aproba vreodata
noua lege prin care se ofera 500 de euro la nastere? de cand intra in vigoare?

Cred ca este o gluma amara in situatia in care se afla economia romaneasca.
Nu este nicio gluma si niciun zvon aiurea ..... ci doar ca potrivit Legii educaţiei naţionale, statul sprijină dreptul la educaţie permanentă prin acordarea sumei reprezentând echivalentul în lei a 500 euro, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de Banca Naţională a României şi valabil la data plăţii, fiecărui copil cetăţean român, la naşterea acestuia.
Statul aloca fiecărui nou născut echivalentul a 500 de euro în scop educaţional, într-un cont de depozit deschis la trezoreria statului pe numele copilului, banii putând fi scoşi numai de către titular la vârsta de 14 ani şi numai pentru achiziţia de tehnică de calcul sau finanţarea studiilor. ...
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am inteles..:D...dar , ma intrb , a ajuns cineva sa beneficieze , sauu va ajunge vreodata ....?

Alte discuții în legătură

2% din impozit pentru copii triton10 triton10 La Realitatea TV am citit pe banda informatia ca parintii pot sa redirectioneze 2% din impozitul anual pe venit in [u]contul deschis la nasterea copiilor[/u]. ... (vezi toată discuția)
500 de euro in scop educational anamariaholban anamariaholban Buna ziua, Fiti amabili, probabil ca m-am trezit cam tarziu....dar as vrea sa stiu daca i aloca Statul mai aloca fiecărui nou născut echivalentul a 500 de ... (vezi toată discuția)