Salut! Intrebarea mea este: o mama care a nascut la 7.12.2005 si termina facultatea de stat, la zi, cu examen de licenta, in luna mai 2007, are dreptul la indemnizatie din momentul absolvirii pana copilul face doi ani?
Obtinerea indemnizatiei este conditionata de absolvirea facultatii si se plateste beneficiarei din momentul absolvirii (ceea ce echivaleaza cu obtinerea diplomei de licenta, ceea ce inseamna luna iulie 2007). Copilul am inteles ca va implini 2 ani in luna decembrie 2007 deci puteti obtine indemnizatia pentru cresterea copilului din luna iulie pana in luna decembrie a acestui an, nu si retroactiv. Daca s-ar acorda retroactiv (pe perioada studentiei) nu si-ar mai avea rostul conditia de absolvire a facultatii.
Atata timp cat eu am citat un text de lege in care scrie limpede DE LA DATA CERERII, cam ce n-ar fi limpede in acesta exprimare? (nu e nici de la nastere si nici retroactiv e DE LA DATA CERERII) Cuvantul retroactiv din textul meu se referea la cu totul altceva.
Va multumesc pt raspunsuri! Sunt pe deplin lamurit ca are sotia mea dreptul la indemnizatie! Dar ma gandesc ca raspunsurile pe care le-am primit atat de la primarie cat si de la directia muncii Timis au fost negative si, culmea, referitor la aceleasi texte de lege. Prezentindu-i avocatului cu care am vorbit raspunsurile dumneavoastra, mi-a spus ca el considera ca nu avem sanse de castig in instanta si mi-a recomandat (tendentios) sa va rog pe dv sa ma reprezentati... Nu prea cred ca imi permit un avocat si mai ales de la asa distanta, dar...
Va rog sa imi spuneti in ce conditii ati accepta sa ma reprezentati in cauza mea sau eventual sa-mi recomandati pe cineva din zona de vest a tarii, chiar Timisoara daca cunoasteti.
Mi-ar fi de mare folos sa stiu daca exista vreun precedent, rezolvat pozitiv sau nu, dati-mi de veste daca stiti, va rog!
Va multumesc!