avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contract de munca

BUNA SEARA! am si eu intrebariva-rog ajutati. Lucrez la o firma si sint insarcinata 2luni ieri a anuntat seful ca de la 1 mai desfinceaza dispeceratul unde lucrez,dar la colega mea nu a zis nimic.NU stiu acum ce sa cred numai de la mine vrea sa scapa.cu ce articol trebuie se desf.contractul daca inghide dispeceratul?MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 22:10, 25 Aprilie 2010
Cu art. 65(1) din codul muncii. Va trebui sa va acorde un preaviz de 20 de zile lucratoare dupa care poate dispune incetarea contractului.
mergeti la medicul de familie sa ginecolog si cereti adeverinta din care sa reiasa ca sunteti insarcinata. o depuneti insotita de o adresa la secretariatul firmei unde lucrati si pastrati nr de inregistrare.

nu au voie sa va concedieze daca sunteti insarcinata decat situatii speciale prevazute de lege ... pastrati-va locul de munca sa puteti beneficia de concediu de crestere copil si de alte drepturi
Foarte bun sfatul utilizatorului new-2009 doar ca sa faceti asta cat mai urgent si doar in cazul in care inca nu ati primit nimic in scris ca veti fi disponibilizata, incepand cu data de 01 mai. Daca el va da decizia inainte sa-l informati dvs atunci numai puteti face nimic....
MULTUMESC TOT RASPUNSURILE. eu am dat deja adeverinta de la dr.ginecolog;si a dat inapoi.
Nu contrazic sfatul dv. dar trebuie avut in vedere si dreptul la actiune al angajatorului rezultat din cuprinsul art.21 din OUG 96/2003:
(3) Dispozitiile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierilor pe motive economice ce rezulta din desfiintarea postului ocupat de salariata, ca urmare a dificultatilor economice, a transformarilor tehnologice sau a reorganizarii angajatorului, în conditiile legii.

Alte discuții în legătură

Concediere angajat ingrid25 ingrid25 buna ziua,as dori sa va intreb despre cum as putea sa concediez o angajata care presupun ca este insarcinata.nu am inca nici un certificat ca este ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa revenirea din ccc, fiind gravida din nou... danstoicastefan danstoicastefan Buna ziua. As vrea sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: sotia este in CCC (pe o perioada de 2 ani) si trebuie sa se reintoarca la serviciu peste o jumatate ... (vezi toată discuția)
Preaviz si sarcina Mirelutza79 Mirelutza79 Buna seara am nevoie va rog de un sfat si o îndrumare : sânt angajată unei firme care ne-a anunțat ca vor sa închidă punctul de lucru din Ploiești ... (vezi toată discuția)