avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere angajat

buna ziua,as dori sa va intreb despre cum as putea sa concediez o angajata care presupun ca este insarcinata.nu am inca nici un certificat ca este insarcinata.problema este ca de ceva timp am vrut sa o concediez,prin desfiintarea postului,insa acum am auzit ca s-ar putea sa fie gravida.in momentul de fata este in concediu de odihna.intrebarea este :se poate anula in vreun fel decizia de desfiintare a postului chiar daca angajata va dovedii ,dupa data deciziei de desfiintare a postului ca este insarcinata?mai simpu zis in momentul in care primeste actele si daca stie sigur ca este insarcinata poate sa anuleze concedierea?
Cel mai recent răspuns: ingrid25 , utilizator 20:08, 19 Octombrie 2012
salariata trebuie sa anunte angajatorul in mod oficial printr-o informare cu privire la starea sa de graviditate atasand si o adeverinta medicala care atesta acest lucru.
Daca nu v-a instiintat pana acum , o puteti concedia potrivit dispozitiilor Codului Muncii. ... daca se va decide concedierea si salariata face dovada ca este insarcinata, atunci angajatorul poate revoca decizia de concediere.
daca se va decide concedierea si salariata face dovada ca este insarcinata, atunci angajatorul poate revoca decizia de concediere.
adica eu ca angajator nu sunt obligat?
In aceste conditii sunt doua posibilitati:
- fie se revoca decizia de concediere

- fie nu se revoca decizia de concediere , avand in vedere ca angajatorul nu a luat cunostinta de faptul ca salariata este gravida anterior emiterii deciziei de concediere
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz si sarcina Mirelutza79 Mirelutza79 Buna seara am nevoie va rog de un sfat si o îndrumare : sânt angajată unei firme care ne-a anunțat ca vor sa închidă punctul de lucru din Ploiești ... (vezi toată discuția)
Urgent: in somaj tehnic, aparitie sarcina, posibil somaj definitiv geo_m_14 geo_m_14 Sunt in somaj tehnic pentru o luna, pana la 18martie. In aceasta perioada am aflat ca sunt insarcinata si vreau sa anunt sarcina angajatorului pentru ca se ... (vezi toată discuția)
Restructurare post - angajata insarcinata lauramoraru lauramoraru Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Sunt insarcinata in 2 luni, am anuntat deja angajatorul prin adeverinta medicala de starea mea ... (vezi toată discuția)