Recent am achizitionat o garsoniera intr-un bloc nou. Deoarece unele lucrari au fost facute "cu picioarele" de catre constructor, un vecin l-a dat in judecata pentru remedierea lor. Astfel am descoperit la mai bine de 1 an de la iesirea din garantie, ca fundatia blocului nu beneficiaza de hidroizolatie sau ea a fost realizata intr-un mod incorect. In urma unei expertize a unu specialist in constructii s-a luat decizia ca blocul trebuie sa beneficieze de o lucrare de hidroizolatie. (Hotarare scrisa). Constructorul tot ce a facut a fost sa puna un brau de ciment de aprox. 20cm in jurul blocului - lucrare total ineficienta si care nu corespunde cu decizia expertului in contructii. Precizez faptul ca acel constructor ne-a mentionat verbal ca el nu mai face hidroizolatie.
Intrebarile ar fi urmatoarele:
1. Care ar fi masurile legale prin care sa-l putem obliga la demararea lucrarilor de hidroizolatie?
2. Poate fi preluat procesul de catre asociatia de proprietari? La momentul la care a fost dat in judecata constructorul de catre vecin nu era inca infiintata asociatia.
3. Am inteles ca ar putea fi silit printr-un executor judecatoresc , dar numai in cazul in care suportam noi costurile lucrarii, urmand sa prezentam dovada platii. Am prefera sa evitam acest caz deoarece lucrarea se ridica la peste 5.000 E.
Trebuie să existe un PV.Alături de acesta sunt consemnate deficiente și termene
de finalizare.Există o carte tehnică ce trebuie cerută.
Cartea tehnică este foarte importantă.In ea sunt trecute de la nr.autoriazatie
la rețete de beton,certificate de garanție pentru materialele folosite.
Dacă termenele și calitatea lucrărilor nu sunt conforme puteți să-i dați in judecată.
Din experiența asociației vă pot spune că procesul a durat foarte mult.(10 ani)
”au pierdut”cartea tehnică.Procesul a fost caștigat de asociație .Valoarea lucrărilor neefectuate sau incorect executate a fost returată.