avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit minim ptr.societati agricole
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit minim ptr.societati agricole

Societatile agricole primesc periodic subventii pentru activitatea din agricultura (1 leu/litru motorina sau alte subventii).
Potrivit art.18 din Codul fiscal , alin (4) ,..."(4) Pentru încadrarea în tranşa de venituri totale prevăzută la alin. (3), se iau în calcul veniturile totale, obţinute din orice sursă, înregistrate la data de 31 decembrie a anului precedent, din care se scad:.......
............c) veniturile din exploatare, reprezentând cota-parte a subvenţiilor guvernamentale și a altor resurse pentru finanţarea investiţiilor; ..."

Sa inteleg ca acele subventii primite de la APIA sau alte subventii(enumerate mai sus) se incadreaza in aceasta categorie. Deci, din toate veniturile societatii agricole sa le scad pe cele din subventii si apoi sa determin baza de impozitare pentru calcul impozit minim?

Multumesc


Cel mai recent răspuns: Patru Mariana , utilizator 19:21, 25 Aprilie 2010
Buna ziua,

Subventiile descrise de dvs. de 1 leu/litru motorina intra la subventii de exploatare si nu la subventii pentru finantarea investitiilor.
In consecinta nu este permis sa le scadeti din toate veniturile pentru a determina baza de referinta pentru impozitul minim.

Doar in cazul in care primiti subventii pentru achizitionarea unor echipamente din grupa 2.1. aveti dreptul sa scadeti din venituri o cota parte din aceste subventii treptat pe masura ce durata de folosinta a echipamentelor se deruleaza.

Mai mult daca primiti subventii prin care societatea agricola se obliga sa mentina un pret scazut pentru anumite produse, aveti obligatia sa colectati TVA pentru fiecare astfel de subventii incasate si sa platiti TVA -ul la buget.
Din subventia incasata scoate-ti TVA-ul prin inmultirea cu 19/119.
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
ContSters75906, utilizator
Multumesc frumos
Am inteles ca societatea primeste periodic si altfel de subventii de la stat prin contul deschis la banca . O sa-i intreb exact de ce primesc acele subventii si mai revin cu intrebari .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu activitate agricola Miky73 Miky73 veniturile primite de un PFA in domeniul agricol de la APIA si FONDURI NERAMBURSABIL sunt impozabile cu cota de 16% ?Cum se inregistreaza pe declaratia 200?:\"> (vezi toată discuția)
Monografie agricola ramona chisalita ramona chisalita buna ziua. am o nelamurire legata de inregistrarea in contabilitate a productiei in curs de executie la o firma cu profil agricol. atunci cand inregistrez ... (vezi toată discuția)
Impozit minim firma suspendata teop teop O firma care si-a suspendat activitatea in mai 2009, va plati impoizit minim in 2010 daca isi reia activitatea, si daca da, la ce nivel de venituri se ... (vezi toată discuția)