avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită referitor o actiune de evacuare
Discuție deschisă în Executare silită

referitor o actiune de evacuare

in urma cu cativa ani am vandut unei socirtati de leasing imobilul proprietate personala cu terenul aferent; pretul tranzactiei=la vremea aceea 100000lei atat am primit pe imobil; acest imobil a devenit ulterior, obiectul unui contract de leasing intre firma de leasing si societatea pe care o administram;eu am continuat sa locuiesc in acest imobil; dupa plata avansului catre firma de leasing si a catorva rate conform contractului, nu am mai putut sa ma tin de plati; acum 2 ani s-a facut prin executor o punere in posesie a celor de la firma de leasing, dar am ramas in spatiu; de putina vreme, cei de la leasing mi-au solicitat sa parasesc imobilul daca nu am suma necesara rascumpararii, respectiv 50000 euro; nu am acesti bani si inteleg ca au demarat actiunile de executare si evacuare; intrebarea mea este-impotriva cui fac ei evacuarea: impotriva mea sau a firmei mele(firma e in procedura de insolventa);problema mea este ca nu am unde sa plec,situatia financiara este dezastruoasa, activitatea la firma nu merge, cum pot sa mai aman aceste actiuni ale firmei de leasing si ale executorului; la ce sa ma astept, pot sa ma salvez in vreun fel?
Cel mai recent răspuns: alinbandoc , utilizator 18:28, 25 Aprilie 2010
Depinde de : clauzele contractuale, daca este vorba de o actiune in evacuare in instanta (sau s-a solutionat deja ?), daca este vorba de un contract intre firma de leasing si societatea dvs., actiunea este impotriva societatii dvs. Daca societatea dvs. este in insolventa si s-a numit un lichidator judiciar atunci situatia se schimba.
Multumesc pentru raspuns;
Nu stiu cat am fost de explicit; Nu s-a facut nici o actiune in instanta, sau poate eu nu trebuie sa fiu citat; asa cum v-am spus ,acum doi ani s-a facut un proces verbal de punere in posesie, iar la insistentele mele am ramas in imobil; cred ca ei doresc evacuarea persoanei fizice- in urma contractului de vanzare cumparare intre mine ca persoana fizica si leasing; dar ulterior acelasi imobil a devenit obiectul acelui contract de leasing pe care nu l-am putut respecta; s-a numit deja un lichidator pentru procedura de insolventa;am informatia ca cei de la leasing au depus la judecatorie ,probabil pentru investire cu titlu nu stiu de care, acel contract de leasing, sau contractul de vanzare- cumparare;
Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac, sau trebuie sa-mi fac bagajul; astept un raspuns;

cu stima, Alin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune de evacuare alinbandoc alinbandoc Buna ziua, Va resupun atentiei problema pe care o am cu firma de leasing; Asa cum v-am informat, societatea mea a avut un contract de leasing pentru imobilul ... (vezi toată discuția)
Datorie si faliment axw axw Buna, 1.O firma are datorii la stat, si la o firma de leasing. Aceasta din urma din cauza ca firma nu si-a mai putut plati ratele si masina a fost ridicata de ... (vezi toată discuția)
Executare silita? axw axw Buna, 1.O firma are datorii la stat, si la o firma de leasing. Aceasta din urma din cauza ca firma nu si-a mai putut plati ratele si masina a fost ridicata de ... (vezi toată discuția)