ma intereseaza daca se mai poate actiona in judecata,deoarece anul trecut am primit de la finante ca nu imi poate restitui taxa de poluare platita triplu...?
Da, se poate! CREANTELE BUGETARE SE PRESCRIU IN TERMEN DE 5 ANI!
PASI DE URMAT PENTRU 100% REUSITA:
1 Se solicita de la Administratia Fiscala ( au calitate procesuala ANAF judetene -atentie daca ati platit in alta parte) restituirea sumei reprezentand taxa de poluare achitata potrivit chitantei.
2 Se solicita tribunalului-sectia contencios obligarea DGFP-ANAF judetene( si Administratia fondului pentru mediu -pentru a evita tergiversarea cauzei pt ca oricum DGFP o va chema in garantie) la plata sumei actualizata cu indicele de inflatie de la data achiatarii pana la data platii potrivit art. 1082-1084 CC.
3 Se motiveaza ca Decizia de calcul si chitanta nu sunt acte administrative sau acte administrative fiscale deoarece daca se emite decizia si nu mai inmatriculez masina , o vand , ar insemna ca am obligatia de a plati taxa, ori taxa se plateste numai la inmatriculare .
4 temei legal art. 7 si art. 18 din Legea contenciosului administratuv nr. 554/2004, art. 148 din Constitutia României, art. 90 par. 1 din Tratatul CE, art. 1084 raportat la art. 1082 Cod civil
Taxa auto
smiley82
Buna ziua! Am o mica intrebare privind taxa de poluare: am platit aceasta taxa in noiembrie 2010 si voiam sa stiu si eu daca mai am vreo sansa sa o recuperez? ... (vezi toată discuția)