Buna seara! Am auzit bine ,cei de la ITM au introdus sporul de vechime la salarii OLIGATORIU?
1. Intrebarea : - Am dreptul sa cer de la angajator cele 25% spor din salariu de baza, avand o vechime de peste 20 de ani pe campul muncii cu CM?????
Mentionezi: inca nu am negociat salariul, nu a fost intocmit nici un CIM (urmeaza sa facem de la 01.mai-daca reusesc sa conving ca dupa 3 luni de proba ar fi deja timpul????)
2. Intrebare: - Sporul asta trebuie mentionat si in CIM - asa-i???
Dupa mine daca e obligatoriu, atunci fiecare angajator trebuie sa acorde acest drept angajatilor ,conf. legii:magic: in vigoare.Gandesc bine?
Astept raspunsul Dvs..Cu multe multumiri Anemary. 25.04.2010:magic:
Nu cei de la ITM introduc obligatia acordarii sporului de vechime. Ei nu sunt parte din contractul de munca. Acordarea sporului de vechime se negociaza prin contractul individual sau colectiv de munca.
Pe de alta parte, contractul de munca se incheie inainte de inceperea activitatii, iar perioada de proba este inclusa in contract. Activitatea pe care o desfasori, in asanumita perioada de proba din afara cadrului unui contract de munca reprezinta "munca la negru" si nu reprezinta nici vechime in munca.
Potrivit art.41 alin.2 din CCMN, sporurile se acorda numai la locurile de munca unde acestea nu sunt cuprinse in salariul de baza.
Pentru vechimea in munca, sporul minim este de 5% pentru 3 ani vechime si maximum 25% la o vechime de peste 20 de ani, din salariul de baza
Vechime in munca
sacko
Este obligatoriu acordarea vechimei in munca in cazul in care un angajat are deja lucrati 3 ani sau mai mult in cadrul aceleasi firme?
Daca da, va rog baza ... (vezi toată discuția)
Spor vechime
coromadaniel
Buna ziua,
Revin cu un alt subiect tot din compania mea si anume sporul de vechime.
In momentul de fata in cazul meu am dreptul la un spor de vechime de ... (vezi toată discuția)