avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort_Contestarea recunoasterii paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort_Contestarea recunoasterii paternitatii

Am mai studiat un pic problema si lucrurile sunt mai greu de rezolvat decat mi-as fi putut dori. Impreuna cu actuala sotie am hotarat de comun acord sa rezolvam problema cat mai repede si sa nu ne consumam prea mult timpul prin Instantele de Judecata.Am sa va expun pe scurt datele problemei.
Tagada paternitatii se mai poate introduce ca si actiune? Copilul minor are in prezent 4 ani, a fost conceput cu un alt barbat inainte de casatorie, dar l-am recunoscut(la o jumatate de an dupa casatorie) printr-un proces de recunoastere a paternitatii(fara martori si acte doveditoare), indus fiind in eroare de catre sotie!#-o.Ulterior sotia a recunoscut ca nu este copilul meu! Cu alte cuvinte pot sa deschid un proces numai de contestare a recunoasterii paternitatii?
Ne-am fi dorit un divort prin acordul sotilor, dar am inteles ca daca exista un copil minor, nu se mai poate face acest lucru! Este neaparat nevoie de prezenta unor martori, daca sotia recunoaste adevarul, ca am fost mintit si ca nu este copilul meu? Nu imi doresc sa intre la un caz penal!
Ce ma sfatuiti si ce imi recomandati in acest caz ? Sa deschid mai intai un proces de contestare a recunoasterii paternitatii si dupa aceea divortul?Cum ar fi mai simplu si mai eficient ca si timp de rezolvat problema?
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
CatanaNelu, utilizator
Nu cred ca aveti sanse sa rezolvati in divort problema cu minorul.
Din punctulmeu de vedere trebuie deschis un proces de revizuire a hotararii judecatoresti respective.
Va multumesc!
Voi introduce actiune de revizuire a hotararii judecatoresti! Intrebarea era, cand anume este mai bine sa deschid procesul de contestare a recunoasterii paternitatii, inainte sau după divort?
Este destul de urat faptul ca mi-a fost inselata increderea si am crescut un copil care nu este al meu si mi-a spus tata! Iubesc copiii, dar nu este corect! Este necesara neaparat in Instanta proba cu martori, daca sotia recunoaste ca nu este copilul meu?
Divortul este actiune separata si trebuie sa prezentati martori pentru desfacerea casatoriei.
Paralel cu acest proces, puteti formula o actiune de tagada a paternitatii, in care sotia va fi chemata in judecata de dvs. si va recunoaste ca nu sunteti barbatul cu care a conceput copilul. Este indicat sa consultati un avocat.
Sotia trebuie sa recunoasca in instanta, nu numai in fata dvs. Dupa recunoasterea acesteia, instanta va aprecia daca mai trebuie sa prezentati si alti martori sau nu.
ContSters122901, utilizator
Normal ca va recunoaste in fata Instantei de Judecata! Nu cred ca i-ar surade ideea platii unei analize ADN ! Taticu' adevarat se stie cine este deja!
Eu vreau sa consult avocatii de pe acest forum! Desi nu sunt un initiat in Dreptul civil si al familiei ma voi pune la punct in asa fel incat sa imi pot sustine singur cauza, deoarece nu imi permit sa platesc un avocat! In cazul meu nu mai poate fi vorba despre un proces de tagada a paternitatii, deoarece au trecut deja 3 ani de casnicie si copilul are 4 ani! Inainte termenul de prescriptie al actiunii de tagaduire a paternitatii era de 6 luni! In prezent s-a prelungit la 3 ani!
CatanaNelu, utilizator
Eu ma refeream la faptul ca ar trebui revizuita hotararea de recunoastere a paternitatii.Nu cred ca veti putea evita testul ADN.

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii SonyEric SonyEric Situatia e putin complicata si nu stiu daca si cat trebuie sa expun din intamplarea vietii mele,sper ca o relatara scurta si concisa sa fie suficienta. Casa ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea mamei copilului la test adn go79 go79 BUNA.sunt Ionut si as dori sa ma ajutati cu o problema. m-am casatorit anul trecut in octombrie,pt ca prietena a ramas gravida.in februarie s-a nascut copilul ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)