avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare pierderi apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare pierderi apa

Buna ziua.doresc un sfat si o rezolvare legala a problemei mele.Mi s-a fisurat legatura de la teava de apa cu coloana principala si am reparat in patru zile nu din rea vointa ci pentru ca foarte greu am gasit un instalator nimeni dintre vecini, nici administratorul un stiau pe nimeni. Zilnic administratorul ma suna sa-mi spuna ca problema se agraveaza, ca daca nu repar cat mai repede imi pune in plus pe factura viitoare 50 mc de apa. Ceea ce s-a si intamplat, m-am trezit ca am de plata in plus peste indexul de apometru (10 mc)pe care l-am comunicat 30 mc de apa .am cerut explicatii si mi-a spus ca datorita bunavointei lui am doar atat si nu mai mult si mi-a facut niste calcule care nu m-au lamurit deloc care e pierderea totala si cum s-a dedus calculul pe apartamentul meu.Mentionez ca nu avem apometru general pe fiecare scara ci pe bloc plus magazinele de la parter.Va rog sa ma lamuriti daca administratorul poate hotara cum vrea repartizarea pierderii de apa a blocului si cine ii poate verifica actele si facturile sa vada cum calculeaza ?nultumesc mul
Administratorul , impreuna cu dvs. trebuia sa apelati pentru comanda de lucru contra cost - la firma de furnizare a apei - prin serviciul deranjamente - repararea defectiunii, imediat. Plateati factura pentru reparatii si nu plateati si pierderile pe cateva zile.
Administratorul s-a dat la fund si a spus ca defectiunile din interiorul apartamentului nu e treaba lui.Dar e legal cum a calculat pierderea de apa numai pentru mine in conditiile in care nu a vrut sa fie de fata cand am efectuat reparatia si nici nu a vrut sa opreasca apa ci ne-a impus sa mergem la puctul termic sa platim si sa oprim apa si in baza carei decizii? mersi mult de raspuns
E clar ca pentru interiorul apartamentului este cheltuiala dvs. dar pe administrator dvs. il platiti sa lucreze pentru dvs . sa va ajute in astfel de cazuri. El trebuie sa stie, sau sa afiseze ca in caz de defectiuni unde sa sunati pentru remediere urgenta, pe banii dvs. nu pe ai lui, sau ai asociatiei. Nu sa va lase sa cautati 4 zile un instalator.
Apa trebuia oprita , daca s./a lucrat pe coloana, iar golirea instalatiei, presupune multi metri cubi. Trebuie calculata capacitatea totala a instalatiei...
Administratorul nu opreste apa pe scara daca e vreo defectiune in apartament asa ca principiu si desi suntem toti proprietari ne trateaza ca si chiriasi si ne jijgneste in permanenta.Nu avem afisat la vizier astfel de informatii in de urgenta.Intr-un final exista o explicatie logica sau un artricol in vreo lege care sa spuna ca administratorul in cazul acesta de fata poate hotara cu presedinta, ca ea e cea care il verifica, aceasta repartizare a pierderii?
Exista atat explicatie logica si articole de lege care spun ca administratorul este angajat de catre comitetul executiv reprezentat de presedinte. Comitetul si presedintele sunt alesi in adunarea generala de catre dv. proprietarii.
In legea 230/2007 si normele de aplicare gasiti atributiunile si limitele de competenta ale administratorului, presedintelui, comitetului, cenzorului, drepturile si obligatiile proprietarilor.
Proprietarii pot solicita afisarea sau consultarea oricaror documente ale asociatiei pe langa afisarea listelor lunare de plata.

Alte discuții în legătură

Plata consumurilor de apa rece si calda cu 40% mai mult nsc0 nsc0 Buna seara, Am o problema cu asociatia de locatarii care de mult timp imi trece la intretinere, consumuri de apa rece si calda marite ~ cu 40% fata de cit ... (vezi toată discuția)
Apometru ContSters397026 ContSters397026 Se poate calcula un fir de 3mm de apa care curge nonstop,cati m cubi s-ar consuma lunar ? Daca am apometru mi se pot imputa pierderi de la acest firicel de ... (vezi toată discuția)
Calcul apa calda/ rece doru.pohrib doru.pohrib Sunt locatar al unui bloc din Galati cu 33 de apartamente (contorizate) cu 77 de persoane. Sunt nelamurit in ceea ce priveste calculul sumelor aferente ... (vezi toată discuția)