avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere individuala

Codul muncii prevede obligativitatea comunicarii fostilor angajati reinfiintarea posturilor in vederea reangajarii inlauntrul perioadei de 9 luni. In situatia in care se disponibilizeaza un numar de angajati pentru restrangere de activitate (care nu determina o concediere colectiva) dupa 1 luna pot fi angajati altii in locul acestora??Pot actiona in instanta angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:57, 26 Aprilie 2010
Obligativitatea de care vorbiti dvs este valabila numai in cazul in care societatea a efectuat concedieri colective.
In cazul in care sunt angajate alte persoane, dupa o perioada scurta de timp, pe locurile desfiintate, ati putea actiona societatea in instanta invocand faptul ca a efectuat o concediere fara sa aiba cauze serioase. Tinand cont de practica instantelor din ultima perioada, nu cred ca veti avea castig de cauza.
Puteti actiona si aveti sanse deoarece conform art.65 alin .2
(2) Desfiinţarea locului de munca trebuie sa fie efectivă şi sa aibă o cauza reală şi serioasă.

promovati actiune La tribunalul din raza caruia domiciliati , in termen de 30 de zile de la comunicarea deiziei.
Am avut destule cauze similare in care angajatul a castigat pe acest motiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala danares danares In cazul concedierilor individuale, restructurarea posturilor, dupa ce perioada am voie sa reinfiintez aceleasi posturi. Este firma obligata sa reangajeze ... (vezi toată discuția)
Deptul la somaj eralu75 eralu75 Lucrez de patru ani la o firma ca lucrator comercial.Acum 2 luni patronul a decis sa inchirieze spatiul unei banci,urmand ca ulterior sa deschida magazinul in ... (vezi toată discuția)
Somaj geny70 geny70 Daca am fost concediat pentru ca postul meu a fost desfiintat, angajatorul mai poate angaja o noua persoana pe acelasi post (bineinteles dupa reinfiintarea ... (vezi toată discuția)