avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Magazin la parterul blocului si constructie balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Magazin la parterul blocului si constructie balcon

As vrea sa stiu ce aaprobari sunt necesare pentru deschiderea unui magazin la parterul unui bloc sio pentru constructia unui balcon ?


Ce se intelege prin aprobarea Asociatiei de Proprietari -doar semnatura presedintelui?

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:56, 1 Mai 2010
mergeti mai bine la primaria de care apartineti, directia de urbanism, si obtineti acolo informatii mult mai sigure decit pe site, unele primarii avind si anumite cerinte in plus sau in minus fata de altele
Va trebuie acordul comitetului executiv (semnatura si stampila presedintelui) si acordul vecinilor direct afectati (palier, sus-jos). Asta in ce priveste asociatia de proprietari.

Pentru constructia balconului va trebuie acordul comitetului executiv (semnat si stampilat de presedinte) care acord se legalizeaza la notar. Va este necesar la cerearea autorizatiei de constructie pe care o luati de la primaria de care apartine blocul.
Care este actul unde pot gasi aceste reglementari ?

Acesta prevedere mai este in vigoare ?

H.G. 400/2003:
ARTICOLUL 18
d)Schimbarea destinatiei acestor spatii nu se va putea face decat cu acordul majoritatii membrilor asociatiei de proprietari si, in mod obligatoriu, cu acordul celor direct afectati din vecinatate, atat pe orizontala, cat si pe verticala;
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
Iael, utilizator
HG 400/2003 a fost a abrogat odata cu aparitia legii 230/2007.
Dar reglementarea referitoare la "schimbarea destinatiei" este reluata intr-o forma mai completa si mai exacta in L 230/2007:
Art. 42. - Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă faţă de destinaţa iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi cu acceptul proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării.
Conform art 41 din L nr 230/2007 modificarile constructive si utilizarea in alte scopuri a unor parti sau elemente de constructie ale cladiri,se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv,cu acordul proprietarilor direct afectati si ,dupa caz,pe baza unui proiect tehnic intocmit de institutii de specialitate,verificat de un expert autorizat ,precum si cu autorizatia pentru executarea de lucrari ,eliberate in conditiile legi
Schimbarea destinatiei locuintelor este prev de art 42 din aceiasi lege
Constructia unui balcon ,necesita parcurgerea etapelor legal prevazute,acord asociatie,autorizatie constructie,certificat urbanism

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie comitet executiv ALINAfenesan ALINAfenesan Buna ziua, am rugamintea sa imi oferiti daca aveti un model de decizie a comitetului executiv privind cererea unui vecin de a construi balcon la parterul ... (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatie-din magazin de haine in cabinet dentar galcsb galcsb Buna ziua.In curind am inchiriat pe parterul unui bloc un apartament in care a functionat un magazin de haine,cu scopul de a deschide un cabinet ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie de proprietari paulpaulion paulpaulion Am urmatoarea situatie : De citiva ani, vecinul de la parterul blocului si-a instalat centrala termica pe combustibil solid in spatiul de sub balconul meu ... (vezi toată discuția)