Buna ziua, am rugamintea sa imi oferiti daca aveti un model de decizie a comitetului executiv privind cererea unui vecin de a construi balcon la parterul blocului.va multumesc
Problemele mai complicate apar cand proprietarul trebuie sa ia aprobarile necesare de la primarie, biroul disciplina in constructii. Acolo trebuie sa mearga, sa ceara toate informatiile necesare, daca se incadreaza armonios in peisaj, daca nu afecteaza structura blocului si cate si mai cate chicițe.
Ca trebuie si aprobarea vecinilor direct afectati si apoi a as. prop., este o alta chestiune. Ce sa aiba as. prop. impotriva construirii unui balcon? Doar nu il duce presedintele /com. ex. in spinare...
vecinul nostru a obtinut un certificat de urbanism, iar pentru a obtine si autorizatia de construire este necesara decizia comitetului executiv (a depus o cerere in acest sens la asociatie). ma gandeam ca aveti un model de decizie pe care sa il folosim. Comitetul aproba construirea balconului cu conditia ca vecinul sa obtina acordul vecinilor direct afectati si autorizatia de construire.
Pai totul este in ordine, ce va spuneam?
Dupa obinerea acordului vecinilor „direct afectati” - sus-jos, dreapta stanga, comitetul ex. trebuie sa-si de-a avizul, asa cum s-a mai spus: „De acord”. Presedintele trebuie sa se asigure ca semnaturile vecinilor sunt reale - ca am mai vazut si cazuri de semnaturi false.
Din acest motiv, eu v-as propune ca vecinul dvs. sa intocmeasca un mic tabeluț cu urmatorul conținut:
Tabel nominal
cu proprietarii de la blocul..., scara, membri ai as. prop...., care sunt/nu sunt de acord ca proprietarul ... sa-si construiasca un balcon, după obținerea tuturor aprobarilor legale;
1. Numele si prenumele, apt. ... DA/NU ...semnatura;
2. Numele si prenumele, apt. ... DA/NU ...semnatura;
3. Numele si prenumele, apt. ... DA/NU ...semnatura;
4. Numele si prenumele, apt. ... DA/NU ...semnatura;
Mai jos trebuie pus acordul as. prop. - poate semna doar presedintele sau toti membri com. ex.
Se mai poarta stampila!
Succes deplin!