avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Balcon construit la parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Balcon construit la parter

Va rog sa ma ajutati in lamurirea unor probleme:
Vecinul de la parter (chiar sub apartamentul meu) a construit cu un numar de ani in urma un balcon. Pe langa peretii de la bucatarie si dormitorul mic, a prelungit si pe lungimea dormitorului mare (ultimul). Astfel, ploaia care curge de pe placile de azbest de la sarpanta de la et. 4 imi stropeste o placa de la balcon si peretele de la dormitorul mare. Acum s-a facut izolarea exterioara a blocului. L-am rugat sa izoleze cu ceva polistirenul de pe peretii mei, ca sa nu se ude tot timpul. Nu a facut timp. I-am interzis sa "prinda" de balconul si sa-si monteze din nou un mini-acoperis la geamurile de la balconul lui. Ieri, cand eram iesita din casa, a facut-o si pe asta, fara aprobarea mea. As vrea sa-l reclam la Primarie. Se gandeste numai la confortul lui. Nu trebuia si aprobarea mea ca eram de acord sa-si construiasca balconul?
Multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 11:41, 17 Mai 2011
Si nu-i dadeati acordul?
Trebuie doar avizul asociatiei de proprietari si autorizatie de constructie.
Este problema minora care se impune sa fie solutionata cu intelegere ca intre vecini
Nu se justifica implicarea autoritatilor ,care nu ar avea ca si efect decat inrautatirea situatiei si favorizarea disputelor
Contactati personal vecinul si gasiti impreuna solutia care sa multumeasca interesele reciproce
Mama mea a incercat sa vorbeasca si sa comunice ca intre vecini, dar nu a fost bagata prea mult in seama. Au tratat-o cu indiferenta. S-au gandit ca poate ca, fiind o femeie singura care a ramas sa locuiasca in apartament, pot sa faca orice pentru asigurarea confortului propriu, fara sa te gandesti la ceilalti (vecinul de deasupra).
Voiam sa aflu de aici daca ii trebuia si semnatura mamei mele ca sa obtina avizul de la asociatie.
Avizul asociatiei inseamna semnatura si stampila presedintelui.
Eu asa stiu, dar mai asteptati si alte raspunsuri.

Trebuie sa aiba la dosarul de autorizare semnatura celor care se invecineaza direct cu acel apartament (sus,jos si pe palier) si acordul notarial ( dat in fata unui notar) al asociatiei ca acele semnaturi sunt ale proprietarilor si care sunt de acord cu constructia unui balcon respectand conditiile autorizarii.

De aceea adresati-va primariei din orasul dvs. cu o cerere inregistrata la registratura in care aratati exact nemultumirile dvs. provocate de constructia ridicata la acea adresa. Ruga-ti primarul sa dispuna verificarea respectarii conditiilor de autorizare prin persoane angajate si competente din primarie. Cere-ti raspuns scris la adresa de domiciliu.

Alte discuții în legătură

Modificari apartament fara aprobarea administratorului - ce pot face? cristinacarstoiu cristinacarstoiu Buna ziua Recent am cumpara un apartament. As dori sa fac modificari legate spargerea unor pereti,nu de rezistenta, cum ar fi desfintarea camarii din ... (vezi toată discuția)
Constructie balcon. deeagirl1 deeagirl1 Buna ziua.As dori sa stiu cum se procedeaza in situatia in care presedintele asociatiei de proprietari refuza sa semneze actul prin care majoritatea ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Nici nu stiu daca postez bine unde postez...pe scurt problema e urmatoarea: Am un vecin care s-a gandit el sa schimbe destinatia ... (vezi toată discuția)