avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord Asociatie de proprietari

Conform Certficatului de Urbanism obtinut de la primarie, pentru construirea unui balcon imi sunt necesare: Acordul Asociatiei de propdelari ( inclusiv tabelul de semnaturi) , Decizia Comitelului Executiv al Asociatiei de Proprietari si Acordul proprietafilor direcl afectati.

Am obtinut de la proprietari pana acum, in baza unui tabel cu semnaturi, acordul a 50%+1, precum si acordul proprietarilor direct afectati. In baza acestora am solicitat comitetului, acordul asociatiei si decizia acestuia, cf. certificatului, insa acest comitet, din motive mai putin clare si neprezentate oficial, mi-au refuzat acest acord. As dori si sa precizez ca la adunarile generale nu participa mai mult de 15-20% din membri asociatiei, deciziile find luate la a doua convocare.

Art 23 din NORMELE METODOLOGICE din 19 decembrie 2007 de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, prevede ca spaţiile din proprietatea comună pot fi utilizate de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate.

Fac mentiunea ca primaria si Inspectoratul de Stat in Constructii, pentru a elibera o autorizare in acest sens, solicita actele specificate in certificatul de urbanism.

Ce ma sfatuiti sa fac in continuare pentru a rezolva problema?
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
eugen_nedelcu, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugen_nedelcu , utilizator 12:18, 8 Septembrie 2011
Din cate am citit in legea 230/2007 si metodologia de aplicare, in termen de 7 zile de la data depunerii oricarei cereri catre presedintele asociatiei, el este obligat sa raspunda si sa specifice motivele aprobarii/respingerii cererii. Incercati sa obtineti un numar de inregistrare pentru cererea deja depusa si cereti in scris motivul refuzului.
Cererea mea a fost discutata in sedinta de comitet, pe baza documentelor prezentate (tabel cu acordul majoritatii si certificatul de urbanism) fara a fi facut vreo solicitare in scris, prezentand doar un model pentru acord si unul pentru decizie.
Voi depune si o cerere in scris in acest sens pentru a putea primi un raspuns oficial si voi reveni cu raspunsul pe care il voi primi.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare cote-parti din proprietatea comuna mara78 mara78 Ce acte ar trebui sa inchei cu vecinii ca sa am proprietate exclusiva asupra podului?Se poate asa ceva? Mersi. (vezi toată discuția)
Magazin la parterul blocului si constructie balcon Iael Iael As vrea sa stiu ce aaprobari sunt necesare pentru deschiderea unui magazin la parterul unui bloc sio pentru constructia unui balcon ? Ce se intelege prin ... (vezi toată discuția)
Legalitate tabel cu semnaturi ContSters166949 ContSters166949 In AG s-a hotarat consultarea proprietarilor in legatura cu mentinerea repartitoarelor de costuri pe baza de tabel cu semnaturi. Este legala aceasta procedura ... (vezi toată discuția)