avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legalitate Tabel cu Semnaturi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legalitate Tabel cu Semnaturi

In AG s-a hotarat consultarea proprietarilor in legatura cu mentinerea repartitoarelor de costuri pe baza de tabel cu semnaturi. Este legala aceasta procedura sau este doar un sondaj? In legea 230 nu scrie nimic despre aceasta forma de adoptare a deciziilor in cadrul unei asociatii de proprietari. Vreu sa aflu si parerea altor persoane abilitate in legatura cu aceasta procedura.
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 18:22, 27 Iulie 2011
Este o practica adoptata de administratorii asociatiilor. Obtinerea acordului proprietarilor ..umbland din usa in usa....este un substituient clar pentru neprezentarea proprietarilor la Adunarea Generala.
Citeste cu atentie aliniatul (3) din art.25 din Legea nr. 230/2007.:secret::secret::secret:
alin.ceausescu a scris:
In AG s-a hotarat consultarea proprietarilor in legatura cu mentinerea repartitoarelor de costuri pe baza de tabel cu semnaturi. Este legala aceasta procedura sau este doar un sondaj?

Daca tot a avut loc adunarea generala, nu inteleg de ce nu s-a luat hotararea in acea adunare!?
Foarte corect si legal ar fi fost ca adunarea generala sa hotarasca.
Oricum legea prevede si posibilitate de a lua hotarari pe baza de semnatura pe tabel nominal. Daca este un sondaj sau nu, depinde de dumneavoastra, de cei care organizati aceasta actiune. Mai exact, daca pe acel tabel nominal scrie acesta este SONDAJ, pai ramane sondaj. Daca scrie "Tabel nominal cu proprietarii care hotarasc..." , rezultatul este o hotarare.
In urma numararii semnaturilor pro si contra, comitetul executiv trebuie sa afiseze hotararea, ca sa o cunoasca toata lumea.
In privinta repartitoarelor trebuie sa consultati ANRSC. Cine nu mai vrea cu repartitoare poate renunta la ele, dar nu-si poate sili vecinul sa renunte la ele, daca acela nu doreste.

Scrieti la ANRSC si intrebati despre aceasta situatie de la dv. si veti primi raspuns.
nu este legal si atentie la tabelul curat semnat fara antet se pot folosi semnaturile in alte scopuri, nu e de gluma eu am patit si m am trezit ca au organizat licitatie sa vanda un bun comun si mi au ras in nas ca au semnatura mea, deci nu e de gluma, am fost la notar sa anulez semnatura din tabel pe urma la executor judecatoresc ca nu a primit nimic recomndat, Concluzie NU ESTE LEGAL sa semnati nimic la USA, totul se face prin citirea actului pe care il semnati si nu la repezeala sau din vorba si cu antet in toate paginile cu privire pentru ce dati semnatura, si daca conisderati ca textul nu va motiveaza NU SEMNATI.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
ovidiu7676, utilizator

Alte discuții în legătură

Hotararile adunarii reconvocate dalamiros dalamiros cu respect as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea situatie. fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. in urma cu doua luni ... (vezi toată discuția)
Trecere la pausal cu caldura de la contorizare individuala rekul05 rekul05 Salutare. In adunarea generala s-a luat hotararea sa se treaca la pausal cu caldura, dar fiindca la reconvocata numarul celor prezenti a fost prea mic s-a ... (vezi toată discuția)
În ce condiții se pot lua hotărârile la o adunare generala dacă locatarii nu vor să semneze tabelul convocator? loredana122 loredana122 Buna ziua, As dori sa stiu care este temeiul legal pentru luarea hotararilor la o adunare generala reconvocata in conditiile in care s-a facut afis, iar in ... (vezi toată discuția)