Salutare.
In adunarea generala s-a luat hotararea sa se treaca la pausal cu caldura, dar fiindca la reconvocata numarul celor prezenti a fost prea mic s-a hotarat sa se mearga din usa in usa pentru obtinerea voturilor necesare de trecere la pausal.
S-a facut si acest lucru si din tabelul cu semnaturi, mai bine de 80% din numarul de proprietari au fost de acord cu renuntarea la contorizarea individuala a caldurii si trecerea in sistem de calcul pausal.
Pana aici toate bune, comitetul executiv decide sa afiseze documentatia respectiva la avizer (notificare de reziliere a contractului catre firma care facea calcule, copii dupa tabelul cu semnaturile proprietarilor, un afis de informare)
In urma afisarii la avizier a documentatiei, un proprietar care nu a fost la nicio AG, este restantier, nu a vrut sa deschida usa cand s-a venit cu tabelul, s-a gandit sa faca tam-tam ca el nu a stiut, ca el nu a semnat nimic si ca totul este o mare ilegalitate, ca el vrea sa plateasca cat consuma, etc, etc,etc,
Acest proprietar suna la firma care facea calcule si le cere sfatul.... si aici vine marea nebunie!!!
Suna cei de la firma de calcule pe presedinte si i se comunica urmatoarele:
- in conformitate cu legislatia actuala, cei care si-au exprimat acordul de renuntare la contorizarea individuala vor trece la pausal, iar ceilalti vor ramane la contorizarea individuala in baza unui contract - aici presedintele nu prea a inteles ce si cum cu contractul;
- posesori de centrale termice nu au drept de vot (de ce? ei nu sunt proprietari in asociatie?), dar sunt buni de plata la partile comune.
Intrebarea mea este: unde gasesc legislatia de care pomeneste firma care face calcule?
Conform dispozitii in vigoare hotararea de instalare repartitoare de cost se ia cu majoritatea participantilor la adunarea generala
Pe cale de consecinta renunutarea la repartitoarele de cost se poate adopta tot cu votul majoritatii proprietarilor
In adunarea generala fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru apartamentul pe care il detine
ANRSCE detine legislatia referitoare la modalitatea de calcul consum individual in baza repartitoarelor de consum
legea 230/ 2007, art 25
(3) În situaţii excepţionale, hotărârile pot fi luate prin acordul scris al majorităţii proprietarilor unei scări sau unui bloc, membri ai asociaţiei de proprietari, pentru probleme care îi vizează direct, pe bază de tabel nominal.
fizic e o aiureala ca sa mearga doar cateva apartamente la repartitoare.
Aceste repartitoare nu masoara cantitatea de anergie ci, prin masurarea temperatirii, face o estimare a consumului de energie termica.
Daca era gigacalorimetru, mergea.
Pausal sau contor?
Neiyre
Blocul in care locuiesc este racordat la reteaua de termoficare si pina in prezent plata in lista de intretinere pentru termoficare se constituia in baza ... (vezi toată discuția)