@Neiyre
Puteti contesta aceasta hotarare la primarie sau in instanta pe baza
art.29 din Legea 325/2006 serviciului public de alimentare cu energie termica
SECŢIUNEA a 4-a
Repartizarea costurilor
ART. 29
(1) În cazul consumatorilor dintr-un condominiu, alimentati printr-un bransament termic comun, sunt obligatorii montarea de către proprietari a repartitoarelor de costuri şi stabilirea unei metodologii de repartizare a costurilor, aprobată în adunarea generală a asociaţiei de proprietari/locatari, în baza metodologiei-cadru elaborate de A.N.R.S.C.
(2) Repartitoarele de costuri fac parte integrantă din instalaţiile de utilizare aferente proprietăţii.
(3) Montarea, întreţinerea şi exploatarea repartitoarelor de costuri pentru energia termica, atât pentru încălzire, cat şi pentru apa calda de consum, se efectuează numai de către persoane juridice autorizate de A.N.R.S.C.
In cadrul asociatiei puteti propune ca cei care nu mai vor contorizarea sa renunte la aceasta, urmand sa ramana in sistem numai cei care isi doresc acest lucru si care si platesc comisionul de calcul.
Cei care nu mai doresc contorizarea pot consuma la voia lor, atat cat doresc, repartizarea facandu-li-se la pausal din restul facturii dupa ce au fost scazute consumurile celor contorizati.
Nici cei care renunta la contorizare, nici asociatia nu plateste nimic firmei de calcul.
Atentie, insa, ca s-ar putea ca, ramand prea putini in sistem contorizat, sa platiti mai mult decat acum deoarece costul unitatii de index va creste prin cresterea consumului celor necontorizati.
Conditia de 80% este numai la montarea initiala a repartitoarelor si nicaieri in legislatie nu se spune ca pe parcurs, daca se ajunge sub acest procent, se renunta la contorizare, pentru ca ar contrazice exact articolul pe care vi l-am pus mai sus din legea 325/2006.