avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata apei pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata apei pausal

Buna ziua,
Plata apei in sistem pausal inseamna si necontorizarea apei platite, adica indexul ramane acelasi.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:50, 25 Mai 2011
Nu...plata apei pausal inseamna ori nici-un locatar nu are contoar ori locatarul care are contoarul defect nu a dat citirea reala...,deci daca contoarul are index stabil mai mult de 2 luni consecutiv si apartamentul a fost locuit atunci va plati la pausal
Plata la pausal inseamna repartizarea in functie de alte criterii decat consumul care se poate vedea pe contor.
Era folosit in trecut la repartizarea apei pe numar de persoane cand nimeni nu avea apometru sau la repartizarea costului caldurii cand nimeni nu avea repartitoare.

Intr-un condominiu contorizat la nivel de apartament nu se mai foloseste acest termen de pausal decat pentru apartamentele care nu sunt contorizate si carora li se repartizeaza diferenta dintre consumul facturat si consumul contorizat, diferenta care se imparte dupa acelasi criteriu ca si daca blocul nu ar fi fost contorizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pausal explicatii Tonyde Tonyde Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal. Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperarea costului energiei termice pe perioada anterioara pauldecuseara pauldecuseara Locuiesc intr-un complex care are centrala proprie si toate apt au contorizare separata. Unora dintre vecini nu le-a functionat contorul niciodata (au index 0) ... (vezi toată discuția)
Calcul eronat techem sau sunt eu absurd ? de curand am luat in ... Mytro Mytro Calcul eronat Techem sau sunt eu absurd ? De curand am luat in administrare o asociatie unde calculul se face de catre Techem, exista o parte proprietari ... (vezi toată discuția)