avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renuntarea asociatiei la citirea repartitoarelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renuntarea asociatiei la citirea repartitoarelor

Buna ziua,

locuiesc in Bucuresti, in Berceni intr-un bloc cu 8 etaje, 50 apartamente pe scara, iar in apartament avem montate repartitoare de caldura cu citire prin unde radio/gprs.

De anul acesta am fost instiintati de catre administrator ca acestea nu se mai pot citi decat manual (!!!), din apartament in apartament, drept urmare aproximativ 80% din proprietari au renuntat la citirea individuala (prin semnarea unui tabel ce a fost prezentat din usa in usa la prima citirea ce a avut loc la inceputul lunii Decembrie) si au optat pentru plata la comun, impartita pe fiecare apartament in parte in functie de suprafata.

Eu am semnat pentru citirea in continuare a acestora, prefer sa platesc ceea ce consum, chiar cu disconfortul de a veni cineva luna de luna si sa citeasca aceste repartitoare.

Vreau sa stiu ce valoare legala poate avea un astfel de tabel de semnaturi in conditiile in care totusi eu am un repartitor montat de o firma autorizata anrsc si care inca inregistreaza consumul de caldura?

Nu ma deranjeaza ca cei 80% din locatari sa plateasca la comun daca asta le e dorinta si daca e legal, dar vreau ca eu sa platesc doar ce consum.

Ce ma sfatuiti?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ovi47 , utilizator 17:16, 6 Ianuarie 2014
Minoritatea se supune majoritatii, daca s-a hotarat sa renuntati la repartitoare asa se va face.
Nu se renunta la repartitoare, doar ca nu se vor mai citi.
Intrebarea inca ramane, cum pot plati doar ce consum, fara a fi afectat de cei care vor sa plateasca la comun...
thran a scris:

Minoritatea se supune majoritatii, daca s-a hotarat sa renuntati la repartitoare asa se va face.


1-Nu este o problema atat de simpla ,dupa cum este prezentata
Hotararea de instalare repartitoare de cost a fost adoptata in adunarea generala
Pe cale de consecinta ,asociatia de proprietari a incheiat contract prestari servicii cu firma de repartitoare pentru calculare consum individual
Acel tabel semnat de \"aproximativ 80% din proprietari au renuntat la citirea individuala \"nu are valoarea juridica a hotararilor adunari generale si nu are drept consecinta obligarea firmei sa nu mai calculeze consumul individual
In cazul celor aproximativ 80% ,acestia pot renunta,sa nu mai comunice periodic indexul-in prezumtia ca vor plati mai putin.
In acest caz de existenta duplicitara ,apartamente contorizate individual si altele necontorizate este necesar sa fie realizata o recalculare a suprafetei echivalent calorica de catre RADET

[EDIT = cand veti specifica si autorul de unde copiati raspunsuri sau parti de raspuns, atunci veti avea dreptul sa postati ce au spus altii, cu alte prilejuri si in alte topicuri. Deci copiati si specificati autorul, altfel incalcati punctul 2.10 din Regulament si nu ar pentru prima oara, ceea ce atrage banarea pentru plagiat. E vorba despre acest topic
www.avocatnet.ro/content/for...

Sau munciti singura si cautati in legislatie.]
[DUPLICITÁR, -Ã, duplicitari, -e, adj. Fatarnic, ipocrit.]
Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2013
elga50, moderator
Nu se renunta la repartitoare, doar ca nu se vor mai citi.
Intrebarea inca ramane, cum pot plati doar ce consum, fara a fi afectat de cei care vor sa plateasca la comun...


Ca raman "de frumusete" pe calorifere sau se scot total, este fix acelasi lucru.
Ori se citesc la toata lumea, ori toata lumea plateste la pausal, nu sunt 2 variante, unii dupa repartitoare si altii la pausal!!
Eu cred ca sunt trei variante, in functie de contractul incheiat cu firma ce gestioneaza repartitoarele si intocmeste repartizarea costurilor, de optiunea firmei de a continua sau nu chiar daca va incasa bani mai putini...
1. Daca toti au repartitoare, acestea se citesc iar calculul se face de firma pentru toate apartamentele.
2. Daca mai multe apartamente renunta la repartitoare, firma calculeaza oricum pentru toate apartamentele, avand in vedere acele repartitoare pe care le citeste si factura furnizorului, repartizand celor fara repartitoare (ori necitite) un consum estimat in functie de consumul unui apartament cu repatitoare.
3. Daca foarte multe apartamente renunta la repartitoare, este posibil ca si firma sa renunte a mai calcula si repartiza caldura pentru ca va incasa comisionul de la foarte putini iar munca este aceeasi. In acest caz calculul si repatizarea costurilor cu agentul termic se va face de catre administrator asa cum stabileste Comitetul executiv.

Alte discuții în legătură

Pausal sau contor? Neiyre Neiyre Blocul in care locuiesc este racordat la reteaua de termoficare si pina in prezent plata in lista de intretinere pentru termoficare se constituia in baza ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ...la noi in asociatie suntem 50 de ap ....10 apartamente nu mai doresc sa aiba repartitoare pe calorifer ,motivand ca stau in ... (vezi toată discuția)
Demontarea repartitoarelor MelindaB MelindaB Am citit un articol in ziar cu titlu "Repartitoarele pot fi demontate de oricine" un specialist in domeniu, va spune cum sa scapati de ele daca suteti ... (vezi toată discuția)