avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... despre asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

despre asociatii de proprietari

As dori sa stiu cum procedez in cazul in care am un spatiu la parterul blocului si doresc sa deschid o afacere. Specific ca am acordul a doar 99% dintre proprietari numai unul nu este de acord. Cum pot proceda mai ales ca nu se lasa convins. Astept un raspuns
Daca aveti acordul a 99% si avizul real al organelor de conducere a asociatiei de proprietari, printr-o Decizie a Comitetului Executiv si semnatura Presedinteluyi, si afacerea pe care doriti sa o faceti sa nu incalce normele de convetuire in comun...poate vecinul d-voastra sa se dea dea dura ca nu va poate face nimic...Succes in afacerea pe care doriti sa o faceti..
conform Legii 170/2010, pentru vanzare, este nevoie doar de acordul a 2/3 din coproprietari. Cei care nu sunt de acord, in cazul vanzarii, vor fi despagubiti cu cota parte din coproprietate.
Legea 230 prevede ca destinatiei spatiului proprietate comuna este nevoie de acordul coproprietarilor direct afectati (vecinii stanga, dreapta, sus si jos) si aprobarea Comitetului Executiv al Asociatiei de Proprietari
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 42. - Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.
Avizul comitetului executiv este facultativ, daca obtineti acordul proprietarilor conf. Art.42 citat de elga50 dati-i bataie.Ramane ulterior sa se interpreteze daca se respecta sau nu normele de convietuire in comun pentru care exista sanctiuni, dar pana atunci ganditi-va daca o sa fie cazul(depinde de afacere).B-)

Avizul comitetului executiv nu este facultativ deloc.
Daca cititi mai cu atentie art.42, veti observa ca se cere expres avizul comitetului executiv.

Si de altfel ii si trebuie acest aviz prin semnatura presedintelui asociatiei si stampila acestuia pe formularul de inregistrare la Reg. Com.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Obligativitatea acordului tuturor coproprietarilor juridic dana juridic dana Va rog o indrumare pentru situatia urmatoare: Un imobil a fost construit cu urmatoarea destinatie: demisol si parter cu destinatia de spatii comerciale, ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari Elena.chi Elena.chi Buna ziua, Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc (cu act doveditor de la primarie pentru schimbare destinatie din locuinta in spatiu ... (vezi toată discuția)