avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... despre asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

despre asociatii de proprietari

As dori sa stiu cum procedez in cazul in care am un spatiu la parterul blocului si doresc sa deschid o afacere. Specific ca am acordul a doar 99% dintre proprietari numai unul nu este de acord. Cum pot proceda mai ales ca nu se lasa convins. Astept un raspuns
@johnpescar,
Cum adica avizul com. executiv este facultativ?
@ramona_irina daca are un spatiu (deja este prop. personala sau nu ? - pentru ca sunt situatii diferite), in vederea deschiderii punctului de lucru in acel spatiu, trebuie sa mearga la Registrul Comertului pentru formalitati. Ei, pe site-ul RC, gasesti formularul cu acordul de principiu a as. prop. - vecini + semnatura presedintelui com. ex. Deci semnatura si stampila nu au cum sa fie facultative, e o conditie impusa! Ca sunt unii care "sar" peste aceasta, da, atunci este facultativa... In mod normal obtinerea acordului as. prop. este valabil chiar daca acel spatiu este proprietate privata, insa trebuiesc indeplinite conditiile art. 42 din L 230/2007. Nu sunt noutati, le-am mai discutat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea acordului tuturor coproprietarilor juridic dana juridic dana Va rog o indrumare pentru situatia urmatoare: Un imobil a fost construit cu urmatoarea destinatie: demisol si parter cu destinatia de spatii comerciale, ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari Elena.chi Elena.chi Buna ziua, Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc (cu act doveditor de la primarie pentru schimbare destinatie din locuinta in spatiu ... (vezi toată discuția)