avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare silita terenuri pentru obtinerea cartelei de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare silita terenuri pentru obtinerea cartelei de paine? Lege sau practica dupa cel de-al II-lea razboi mondial?

Buna dimineata colegi

Am o speta pe Legea 247 in care se afirma ca ar fi existat o (lege sau practica?) dupa cel de-al 2lea razboi mondial ca oamenii nu primeau cartela de paine daca aveau o anumita suprafata de teren in proprietate.
Astfel multi si-au cedat terenurile (statului sau primariei?) pentru a primi cartela.
Stiti ceva despre chestia asta?
In caz ca intradevar a fost asa predarea se considera cedare silita (art. 481 cc) si preluare abuziva in perioada 45.90 in temeiul legilor proprietatii, nu?

GMG
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 17:17, 5 Martie 2007
Intrebati-l p eoponent care e legea sau ... asteptati sa-si dovedeasca sustinerile:D
De fapt clientii mei (mostenitorii celui care a cedat terenurile) afirma acest lucru. Terenurile au intrat in administratia primariei, insa arhiva primariei a fost incendiata in 1989 si numai am cum dovedi ca intr-adevar asa a fost. Trebuie sa fi existat o norma atunci ...
Daca e vorba de terenuri agricole, cauta pe la registrul agricol.
Daca le-a avut, trebuie sa fie in vreo evidenta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta ciudata revendicare - nulitate absoluta? c51888 c51888 Dragi colegi Vreau să vă prezint o speţă absolut nebună nemaiîntâlnită cred din domeniul legiilor proprietăţii In anul 1946 clientul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Speta revendicare c51888 c51888 Dragi colegi Vreau să vă prezint o speţă absolut nebună nemaiîntâlnită cred din domeniul legiilor proprietăţii In anul 1946 clientul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Disparitia-furtul registre agricole din primarie-disparitie pagini din registrul decese cornaca cornaca Disparitia-Furtul Registre Agricole din primarie Am cerut primariei Adancata sa-mi dea copii din Registrele Agricole din perioada anilor 1951 - 1962. ... (vezi toată discuția)