Vreau să vă prezint o speţă absolut nebună nemaiîntâlnită cred din domeniul legiilor proprietăţii
In anul 1946 clientul meu a fost silit să-şi cedeze proprietatea imobiliară (terenuri extravilane) primariei pentru a obţine cartela de pâine pentru familia sa.
În acest oraş cetăţenii care deţineau mai mult decât 2 hectare în proprietate nu primeau cartele de pâine, fiind astfelt nevoiţi la cedarea terenurilor.
Terenurile au fost administrate de Primărie, insă Primăria sau Statul Român nu s-a intabulat niciodată în CF, acesta rămând neschimbat pe numele fostului proprietar care a fost silit să-şi cedeze terenurile primăriei.
În anii 70 însă când s-a înfiinţat registrul de cadastru, posesorii (care au fost împosedaţi de către Primărie/GOSTAT de la acel moment au fost înscrişi în acest registru, cărţile funciare însă to ramând nemodificate pe numele fostului proprietar, fapt care nu fac posibilă retrocedarea acestora pe calea legiilor 18, 1, 247 încât comisiile argumentează că terenurile ar fii intrat în circuitul civil.
Întrebările care mi se pun în vederea revendicării pe calea dreptului comun şi pe care vreau să vă le pun şi vouă:
Pot invoca nulitate absolută a actului juridic de cedare silită sau numai nulitae relativă? Nu stiu exact dacă regulamentul practicat de primărie cu cartela de pâine şi cele 2 hectare de pământ au fost într-adevăr consfinţite de lege sau mai de grabă un caz de legiuire/legiferare.
Speta revendicare
c51888
Dragi colegi
Vreau să vă prezint o speţă absolut nebună nemaiîntâlnită cred din domeniul legiilor proprietăţii
In anul 1946 clientul meu a fost ... (vezi toată discuția)