Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns cat m-ai sigur...am fost prins la volan baut, concentratie de 0,47 mg/l alcool pur in aerul expirat, mi-au fost recoltate si probe biologice. Conform legii OUG 195/2002 , art 87. alin. 1- se intocmeste dosar penal si inchisoare de la 1an la 5ani.
Dupa recoltarea probelor biologice iese sigur dublu - adica peste 0,80 g/l alcool pur in sange?
Pot cere recalcularea? si cat costa?
raspunsul... la ce ma asteptam m-ai rau.. dar m-ai concret este caz de puscarie( intre 1 si 5ani) sau nu...depinde de judecator?
Si o alta intrebare la care va rog sa-mi raspundeti este ce se va intampla cu mine la serviciu?... eu lucrez in armata
mi se va suspenda contractul de munca pe perioada desfasurarii anchetei(daca va fi sper sa nu).
Din nefericire,va ganditi prea tarziu la consecinte.
In armata in momentul in care veti fi condamnat printr-o hotarare definitiva si irevocabila,vi se vor pune in fata cele doua variante clasice,demisie sau demitere.
In general pentru savarsirea unor astfel de infractiuni,dupa trimiterea in judecata se aplica pedepse cu suspendarea executarii.