avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns cat m-ai sigur...am fost prins la volan baut, concentratie de 0,47 mg/l alcool pur in aerul expirat, mi-au fost recoltate si probe biologice. Conform legii OUG 195/2002 , art 87. alin. 1- se intocmeste dosar penal si inchisoare de la 1an la 5ani.
Dupa recoltarea probelor biologice iese sigur dublu - adica peste 0,80 g/l alcool pur in sange?
Pot cere recalcularea? si cat costa?

Cu multumiri,
Costin
Cel mai recent răspuns: adinutza_elena , utilizator 23:45, 26 Aprilie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
raspunsul... la ce ma asteptam m-ai rau.. dar m-ai concret este caz de puscarie( intre 1 si 5ani) sau nu...depinde de judecator?
Si o alta intrebare la care va rog sa-mi raspundeti este ce se va intampla cu mine la serviciu?... eu lucrez in armata
mi se va suspenda contractul de munca pe perioada desfasurarii anchetei(daca va fi sper sa nu).
Din nefericire,va ganditi prea tarziu la consecinte.
In armata in momentul in care veti fi condamnat printr-o hotarare definitiva si irevocabila,vi se vor pune in fata cele doua variante clasice,demisie sau demitere.
In general pentru savarsirea unor astfel de infractiuni,dupa trimiterea in judecata se aplica pedepse cu suspendarea executarii.
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie - alcool la volan, recuperare permis mihai_gaby mihai_gaby Am fost prins baut la volan. Fara accident etc. Am uitat sa aprind farurile si mau oprit. Alcolemie 4,5 aer expirat am fost si la probe de singe. Am declarat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am următoarea problema. soțul meu a fost oprit în ... Roxyyy28 Roxyyy28 Buna ziua. Am următoarea problema. Soțul meu a fost oprit în trafic și gasit cu o alcoolemie de 0,86 ,% alcool pur în aerul expirat. La probele de sânge ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool costi_caly costi_caly salut! am consumat 2 pahare de bere si dupa aproximativ 10 minute am fost oprit testat si am avut alcolemie de 0,3 am cerut probe biologice dar am fost plimbat ... (vezi toată discuția)