avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA deducere tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

deducere tva

Daca PFA a depasit plafonul pt. inregistrare de TVA, si controlul fiscal a descoperit aceasta, a aplicat amenda si a obligat PFA sa plateasca si TVA -ul aferent perioadei respective, dar nu a vrut sa-i deduca cheltuielile aferente aceleiasi perioade. E corect?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:07, 26 Aprilie 2010
da, dreptul de deducere se exercita din momentul primirii codului de tva.

dar mai aveti o sansa:
pct 62 din norme cod fiscal.
(4) Persoanele impozabile care nu au solicitat înregistrarea în scopuri de TVA în termenul prevăzut de lege, indiferent dacă au făcut sau nu obiectul controlului organelor fiscale competente, au dreptul să ajusteze în primul decont depus după înregistrare sau, după caz, într-un decont ulterior, în condiţiile prevăzute la art. 145 - 149 din Codul fiscal:

a) taxa deductibilă aferentă bunurilor aflate în stoc şi serviciilor neutilizate la data la care persoana respectivă ar fi fost înregistrată în scopuri de taxă dacă ar fi solicitat înregistrarea în termenul prevăzut de lege;
b) taxa deductibilă aferentă activelor corporale fixe, inclusiv celor aflate în curs de execuţie, aflate în proprietatea sa la data la care persoana respectivă ar fi fost înregistrată în scopuri de taxă dacă ar fi solicitat înregistrarea în termenul prevăzut de lege, cu condiţia, în cazul bunurilor de capital, ca perioada de ajustare a deducerii, prevăzută la art. 149 alin. (2) din Codul fiscal, să nu fi expirat;
c) taxa deductibilă aferentă achiziţiilor de bunuri şi servicii efectuate în perioada cuprinsă între data la care persoana respectivă ar fi fost înregistrată în scopuri de taxă dacă ar fi solicitat în termenul prevăzut de lege înregistrarea şi data la care a fost înregistrată.
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
danike, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva lilyanna lilyanna o firma a depasit cei 35000 de euro si trebuia sa se inregistreze ca platitor de tva, dar nu si-au dat seama. In schimb finantele sau sesizat si asa au avut ... (vezi toată discuția)
Declarare cu intarziere ca platitor de tva validr validr Buna ziua, Am o Intreprindere Familiala si in decembrie 2010 am depasit plafonul de 119.000lei. Declaratia de trecere la platitor de TVA a fost facuta pe 13 ... (vezi toată discuția)
Depasirea plafonului de tva ContSters232561 ContSters232561 buna ziua!am o intreprindere individula infiintata in iulie 2011 care: - a depasit plafonul de Tva in luna septembrie -trebuia sa solicite inregistrarea in ... (vezi toată discuția)