Vreau sa intreb daca este permisa participarea la aceeasi procedura de achizitie publica de tipul cerere de oferta (sau licitatie deschisa, nu conteaza) a mai multi ofertanti care sa livreze produse fabricate de acelasi producator. Exista o lege care interzice o astfel de participare (in afara obligativitatii prezentarii autorizatiei de la producator). In caz extrem, daca autorizatia de la producator nu e solicitata, ar fi permisa participarea de ex. a 5 ofertanti cu aceleasi produse, la preturi diferite?
De asemenea, se poate ca unul dintre participanti sa participe cu produsele producatorului, iar celalalt participant sa ofere produsele aceluisi producator "fabricate de el insusi" (pe care le-a vopsit de ex. la el la sediu si a lipit marca proprie pe ele)?
Pai, daca sunt produsele unui producator, cum sunt fabricate de altcineva? Aveti dreptul de a-i solicita autorizatie de vanzare de la producator, sau, dupa caz, aveti dreptul sa intrebati intrebati producatorul si ofertantul, daca produsul este unul modificat sau s-a autorizat modificarea produsului. In mod normal, produsele sunt protejate de legea de autor si nu pot fi modificate decat cu acordul producatorului.
In rest , nu sunt probleme, cum a spus si domnul Maglas.
Succes.
Inregistrare osim
Bella16
Buna ziua,
cu ceva timp in urma, mi-am facut un mic I.I., si am inceput comert cu diverse produse.le-am facut pagina de internet, promovari, toate alea-alea, ... (vezi toată discuția)