am primit o cerere de eliberare a unei adeverinte de grupa. pana la un anumit an am acordat-o, dupa care persoana respectiva a fost detasata la o alta societate, si pentru acest motiv nu i-am mai acordat grupa, deoarece nu detin arhiva acelei firme, iar respectivul nu figureaza (pe perioada detasata) in statele de plata pe care le detin eu, ci in statele firmei la care a fost detasat, cu toate ca inregistrarea in cartea de munca a fost facuta de firma la care lucrez eu. eu stiu ca doar persoana (fizica sau juridica care detine arhiva), poate elibera acea adeverinta. am vb si cu un jurist de la casa de pensii si mi-a dat dreptate. acum urmeaza sa ma dea in judecata...si nu stiu ce sa fac. va rog lamuritima. multumesc.,
Trebuie sa eliberati adev de incadrare in grupa doar pentru perioada lucrata efectiv in cadrul firmei dvs. Este logic sa fie asa intrucat nu aveti cum sa stiti daca locul de munca/functia/activitatea unde a fost detasat indeplinea conditiile legale de incadrare in grupa de munca. La data incetarii detasarii, unitatea unde a fost detasat, trebuia sa ii dea o adeverinta care sa cuprinda:
- perioada lucrata
- functia
- salariu +sporuri permanente
- conditii deosebiote de munca (grupa de munca)
adeverinta pe care dvs trebuia sa o operati incarnetul d munca la revenirea lui din detasare.
Daca unitatea respectiva a acordat grupa, poate merge la ei sa solicite adeverinta