avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incredintarea autovehiculului unei persoane ce nu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incredintarea autovehiculului unei persoane ce nu poseda permis de conducere

In urma cu 1 an am fost vinovat de un accident pentru care am fost vinovat , nerespectand semnul stop de circulatie.Acest proces inca mai continua in stadiul de apel.In afara de acest proces, am fost chemat in instanta pentru un alt proces civil in care proprietarul celeilalte masini solicita despagubiri banesti pentru avarierea vehiculului.Ca vinovat de accident i-am inmanat asigurarea RCA , dar persoana careia incredintase autovehiculul nu poseda permis de conducere si era minor ,in aceste conditii societatea de asigurari nu a mai putut sa il despagubeasca sau sa ii repare masina.Ce trebuie invocat in sedinta de judecata , intrucat mi se pare un proces absurd , atat timp cat eu mi-am facut datoria si i-am dat asigurarea RCA.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:41, 26 Aprilie 2010
In primul rand se asigura masina si nu proprietarul masinii.Consider ca ati invocat tot ce puteati invoca.Cel mult societatea de asigurari se va indrepta cu o actiune in regres impotriva sa.
Din punct de vedere legal ati procedat corect.
Este problema societatii de asigurare in privinta recuperarii prejudiciului,aceasat putand formula actiune in regres.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto - proprietarul nu este de acord cu despagubirea. ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua Fiind implicat intr-un accident auto ca parte pagubita am completat constatul amiabil cu soferul vinovat (acesta recunoscandu-si ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca hidrotec hidrotec Una dintre masinile firmei a fost implicata intr-un accident, vinovat fiind soferul acesteia. Societatea de asigurari refuza sa-i despagubeasca pe proprietarii ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca kissi kissi Daca persoana pejudiciata intr-un accident auto a acceptat si a incasat despagubirea RCA platita de firma de asigurare, mai poate da in judecata persoana ... (vezi toată discuția)