In urma cu 1 an am fost vinovat de un accident pentru care am fost vinovat , nerespectand semnul stop de circulatie.Acest proces inca mai continua in stadiul de apel.In afara de acest proces, am fost chemat in instanta pentru un alt proces civil in care proprietarul celeilalte masini solicita despagubiri banesti pentru avarierea vehiculului.Ca vinovat de accident i-am inmanat asigurarea RCA , dar persoana careia incredintase autovehiculul nu poseda permis de conducere si era minor ,in aceste conditii societatea de asigurari nu a mai putut sa il despagubeasca sau sa ii repare masina.Ce trebuie invocat in sedinta de judecata , intrucat mi se pare un proces absurd , atat timp cat eu mi-am facut datoria si i-am dat asigurarea RCA.Va multumesc!
In primul rand se asigura masina si nu proprietarul masinii.Consider ca ati invocat tot ce puteati invoca.Cel mult societatea de asigurari se va indrepta cu o actiune in regres impotriva sa.
Din punct de vedere legal ati procedat corect.
Este problema societatii de asigurare in privinta recuperarii prejudiciului,aceasat putand formula actiune in regres.
Despagubire rca
hidrotec
Una dintre masinile firmei a fost implicata intr-un accident, vinovat fiind soferul acesteia. Societatea de asigurari refuza sa-i despagubeasca pe proprietarii ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca
kissi
Daca persoana pejudiciata intr-un accident auto a acceptat si a incasat despagubirea RCA platita de firma de asigurare, mai poate da in judecata persoana ... (vezi toată discuția)