avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despagubire RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despagubire RCA

Daca persoana pejudiciata intr-un accident auto a acceptat si a incasat despagubirea RCA platita de firma de asigurare, mai poate da in judecata persoana vinovata de producerea accidentului (asigurat RCA) pentru a obtine o suma in plus. Ce sanse de castig are?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:46, 23 Iulie 2009
Se poate, dar trebuie sa dovedeasca prejudiciul total, care sa il depaseasca pe cel acoperit deja de RCA.
Asiguratorul a platit deja dauna totala. Daca prin decizie judecatoreasca se stabileste o suma mai mare, cine va fi obligat la plata diferentei: vinovatul care a produs prejudiciul sau firma de asigurare care datorita RCA este obligat la despagubirea prejudiciului cauzat prin intermediul vehiculului asigurat?
Daca instanta stabileste un cuantum mai mare, inseamna ca prejudiciul nu a fost acoperit complet. Societatea de asigurare RCA plateste maximul asigurat si niciun leu peste. Ceea ce depaseste acest prag trebuie acoperit de cel care a produs prejudiciul.
Si pot fi nu numai daune materiale... adica daca a platit dauna totala, omul poate cere despagubiri morale...
Ce intelegeti prin "maximul asigurat"?

Alte discuții în legătură

Asigurare rca - val daune mai mare decat val acordata de asigurator otiliap otiliap buna ziua acum 2 zile am facut un accident de masina , eu am fost de vina , m-am inteles pe care amiabila cu celalat sofer, i-am dat asigurarea, azi m-a sunat ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca inainte de finalizarea procesului penal bianca23 bianca23 Buna ziua, Sotul meu a fost implicat intr-un accident in urma caruia a decedat o persoana(Dumnezeu sa-l odihneasca in pace) si 3 masini au fost avariate(toate ... (vezi toată discuția)
Probleme rca omniasig ContSters63677 ContSters63677 Buna ziua, Avem o problema cu o despagubire de la RCA Omniasig. Acum 2 zile am avut un incident. Ne-a tamponat in spate o masina care, neadaptand viteza la ... (vezi toată discuția)