avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am vb cu un avocat.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am vb cu un avocat.

azi am fost si am vb cu un avocat care mi-a spus ca desi eu cer incredintarea copilului aici intarzie foarte mult ,dar nu capat niciun drept asupra copilului.si chiar daca vreau sa plec cu el tot de taica-su depinde.
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 17:34, 28 Aprilie 2010
daca in urma sentintei de divort definitiva si irevocabila va este incredintat minorul spre crestere si educare atunci sotul nu va mai poate impiedica.
singurul lucru care ar putea sa va incurce este acela ca daca sotul va cere si i se va aproba un program de vizitare atunci o sa depindeti intr-un fel de el.
incercati sa ajungeti la o intelegere.
succes
Nu cunosc exact continutul consultatiei juridice care v-a fost acordata, insa cu privire la incredintarea unui minor trebuie sa stiti ca atata vreme cat va propuneti si administrati probe din care sa rezulte faptul ca este in interesul minorului ca acesta sa va fie incredintat si ca din aceleasi probe rezulta ca puteti oferi conditii de crestere si educare superioare celor oferite de tata aveti sanse evidente sa va fie incredintat copilul, deci nu se poate spune ca nu aveti nici un drept asupra acestuia.
Daca minorul este incredintat mamei printr-o hotarare definitiva si irevocabila nu veti avea nevoie de acordul tatalui la parasirea tarii, ci doar daca va solicita un program de vizitare veti fi nevoita sa-l respectati si sa-i solicitati acordul la parasirea tarii.
Nu mai vorbiti cu acel avocat.
Incercati cu altul, care ar avea si niste neuroni.

Daca vi se incredinteaza minorul, puteti iesi cu el din tara fara acordul tatalui, ci doar cu hotararea jud. def. si irevoc. Bineinteles ca daca tatal va cere stabilirea unui program de vizitare, trebuie sa il respectati, dar asta e alta discutie.
Ce anume v-a spus avocatul ala nu stiu, insa e clar ca ar trebui sa colaborati cu tatal si in unele privinte va trebui sa tineti cont de el.
Dar nici programul de viziare fixat de instanta nu inseamna ca veti avea nevoie de acordul tatalui la parasirea tarii... si nici nu stim cati neuroni avea un om care nu cunoastem exact ce a sustinut.
gia1983 a scris:

azi am fost si am vb cu un avocat care mi-a spus ca desi eu cer incredintarea copilului aici intarzie foarte mult ,dar nu capat niciun drept asupra copilului.si chiar daca vreau sa plec cu el tot de taica-su depinde.

nu stiu ce v-a zis avocatul si ce ati inteles dvs, ori chiar el nu a v-a sfatuit bine. din moment ce copilul va este incredintat si aveti o hotarare inclusiv irevocabila puteti pleca si pe luna cu el. foarte rar, am auzit si eu, de unele cazuri, in care o ambasada a cerut si acordul notarial al tatalui desi avea aceea hotarare prin care minorul ii era incredintat mamei lui. cred ca un impediment era programul de vizita. sunt niste riscuri pt tata. am intalnit cazuri cand mama iese din tara cu minorul si dusa este, nu se mai intoarce si apoi incep alte complicatii.

av.m.vasilescu

Alte discuții în legătură

Cum imi pot scoate minorul din tara fara acordul tatalui? raulviatamea raulviatamea sant divortata si am un baietel de 3 ani care mi-a fost incredinta mie cu hotarare definitiva si irevocabila,dar cu drept de vizita tatalui in fiecare ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort adinu91 adinu91 bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Cum poate trece vama un minor corina0 corina0 as dori sa stiu si eu cum poate un copi de 17 ani sa iese din tara cu sora mai mare , aceasta fiind majora, iar parintii fiind divortati , copii incredindati ... (vezi toată discuția)