avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordinul Prefectului???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordinul Prefectului???

in conditiile enumerate mai jos se mai poate emite ord. prefect??
1-casa construita in 1965,fara acte dar cu acord parinti, cu perete comun cu casa parintilor care se* vinde* in 1991{casa parinteasca,fara a se face referire la casa mea} eu aveam rol in reg. agr. anii1980-1990,am adevarinta emisa de consiliul Comunei.....si nu am renuntat niciodata la acest rol. acesta mi-a fost cedat de tatal meu in 1976 cind el s-a recasatorit si a schimbat domiciliul.
2-cel care *cumpara*casa in 1991 cheama mostenitorii in instanta in2008 pt ca a cumparat fara succesiune dupa mama mea decedata in 1973{ a cumparat de la tata care traia in 1991} dar in cele enumerate in chemarea in judecata nu zice nimic de imobilul meu, nici dupa aceea pe parcursul proces in prezent suspendat.
3- asa stind lucrurile,casa mea exista si la ora actuala,in aceeasi forma, si nu este mentionata nicaieri in actele din instanta,avind rol in reg agr.anii 1980-1990,po cere acum ordinul prefectului??
asteptind raspunsuri va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:01, 29 Aprilie 2010
Daca pentru imobilul in cauza exista deschisa partida separata de rol registru agricol 1986-1990 si registrul posesorilor 1990 ca si casa cu teren aferent, dvs. sa figurati ca platitor de impozite, se poate incerca varianta OP. este foarte important ca dvs. sa figurati si cu teren, nu doar cu imobil, intrucat OP se emite in principal pentru curtea aferenta casei de locuit. Daca puteti face aceasta dovada, trebuie sa depuneti la primarie un dosar care sa contina:
- cerere;
- acte stare civila;
- extrase registru agricol 1986-1990 si registrul posesorilor 1990 pentru pozitia de rol aferenta imobilul dvs.
- schita cadastrala pentru casa si terenul care va apartin;
- istoric de rol fiscal;
- declaratii vecini cum ca nu aveti litigii privind intinderea dreptului de proprietate (daca suprafata rezultata din masuratori este mai mare decat cea din evidente);
Daca dvs. figurati in evidente cu casa si teren, initiati procedura de emitere a OP si solicitati instantei sa constate existenta dreptului de proprietate fara suprafata de curte si imobilul apartinand dvs.
va multumesc Kyandra, problema este ca in 1991 se crede ca s-a vindut, pe mai multe etape,{ 9-07-1991, in c-v apare casa parinteasca + 1000mp, apoi mai sint 3 chitante cu diferite masuri de teren, 1500-2500mp}. deci in acte din instanta nu apare casa mea dar toate chitantele aduna tot terenul existent la aceea adresa,desii tata prin vinzare a intrat in rezerva succesorala a noastra. intrbarea mea era daca mai pot cere OP in conditiile in care ar trebui sa figureze in aer daca acel cumparator revendica tot terenul?:O
Avand in vedere faptul ca legea 18/1991 prevede faptul ca se emite OP pentru terenul aferent casei de locuit (si, implicit, se costata si dreptul de proprietate asupra constructiei), fara un minim de curte, nu cred ca se poate. Oricum, trebuie sa solicitati instantei fie ca respectivul sa va despagubeasca pentru constructia dvs (care ramane "in aer", insa pentru care nu exista nici autorizatie de constructie si nici alt act de proprietate:(0, fie sa incercati sa contestati autenticitatea chitantelor respective... Atata vreme cat tatal dvs. era in viata, putea vinde tot ce detinea, fara a se considera ca incalca rezerva succesorala a mostenitorilor.
multumesc inca o data pt promtitudine! cind spuneam de rezerva succesorala ma refeream la cele 4 surori ale mele. eu am acolo constructie si am chitante de plata a impozitului din 1983,1985,1988, in care se specifica pe puncte: cladiri....lei, teren....lei, asig. gosp....lei si care sint pe numele meu. de succesiune ar fi de mentionat ca nu s-a dezbatut dupa mama care a decedat in 1973. iar chitantele le-am contestat, dar se taraganeaza proces de 2 ani. de asta am intrebat daca in situatia data pot cere ord. prefect? deci daca am chitante care atesta plta impozit si pe TEREN il pot cere acum? un ultim raspuns va rog!! va multumesc
Desigur ca puteti incerca, n-aveti ce pierde. Trebuie sa dovediti ca in registrul agricol 1986-1990 si registrul posesorilor 1990 figurati cu rol (teren plus constructie). Problema este ca reclamantul este posibil sa fi notificat primaria sa nu elibereze nici un document legat de imobilul aflat in litigiu... Mergeti la primarie si depuneti dosarul, trebuie sa va dea un raspuns intr-un fel sau altul:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere acte de proprietate pentru un imobil construit in 1950 impreuna cu sotia pe un teren dat de tatal acesteia,pe care la cumparat cu act de mana in 1947 vs99teo vs99teo Buna ziua, Vreau sa obtin acte de proprietate pe un imobil construit in 1950 pe un teren donat de socrul meu la casatoria cu fiica acestuia.Donatia s-a facut ... (vezi toată discuția)
Constituire proprietate Constantin54 Constantin54 Parintii au cumparat in anul 1962, in baza unei chitante de mana(nelegalizata), un loc de casa de 800mp pe care au si construit. Cum se poate obtine titlul de ... (vezi toată discuția)
Ajutor ordinul prefectului taspe27 taspe27 buna ziua , va rog daca puteti sa ma ajutati cu sfaturi privind condiitiile pt a depune cerere privind un imobil care s-au cumparat in 1972 o casa cu teren ... (vezi toată discuția)