avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Suntem casatoriti de 15 ani iar in timpul casatoriei a rezultat un fiu acum in varsta de 13 ani.Sotul a intentat divort asa din senin m-am trzit cu citatie pentru divort deoarece are o legatura extraconjugala de 4 ani cu o alta femeie iar acum el vrea sa divorteze.Eu nu sunt de acord cu divortul pentru ca este un copil la mijloc care acum este intr-o stare emotionala foarte proasta din acest motiv.Pot sa face ceva sa impiedic acest divort?Ma refer la o cale legala binenteles.Multumesc.
Singura cale este sa discutati pe cale amiabila, insa daca acesta refuza varianta comunicarii trebuie sa stiti aceasta casatorie tot se va desface.Puteti discuta de asemenea varianta suspendarii cauzei la primul termen de judecata, suspendare pe care insa amandoua partile o cer, dosarul putand fi repus in termen de 1 an de la data suspendarii daca totusi partile constata ca, aceasta casatorie nu mai poate continua.
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca sotul e hotarat si insista in decizia lui, nu aveti cum sa il impiedicati.
Dar puteti sa prelungiti divortul. Spuneti in instanta ca nu sunteti de acord, cereti amanarea etc.
Angajati-va un avocat.
Ati discutat cu copilul? Exact care e problema care il deranjeaza? Divortul, aventura? Starea generala a familiei?
Copilul e marisor totusi... si oricum sanse sa impiedicati divortul nu sunt daca nu va intelegeti cu sotul in sensul asta.
stanciucbn a scris:

Suntem casatoriti de 15 ani iar in timpul casatoriei a rezultat un fiu acum in varsta de 13 ani.Sotul a intentat divort asa din senin m-am trzit cu citatie pentru divort deoarece are o legatura extraconjugala de 4 ani cu o alta femeie iar acum el vrea sa divorteze.Eu nu sunt de acord cu divortul pentru ca este un copil la mijloc care acum este intr-o stare emotionala foarte proasta din acest motiv.Pot sa face ceva sa impiedic acest divort?Ma refer la o cale legala binenteles.Multumesc.

din pacate nu avem ce sa va invatam ca sa-l impiedecati dar putem sa va invatzam sa-l tergiversati.

av.m.vasilescu
buna ziua.
chiar daca nu sunteti de acord cu divortul , instanta poate dispune desfacerea casatoriei la cererea reclamantului .

Alte discuții în legătură

Cel mai simplu divort pikmagic pikmagic Buna ziua, In urma cu cateva luni m/am casatorit.Am facut o greseala pentru ca eu si sotul meu nu ne potrivim deloc si de cele mai multe ori ne aruncam ... (vezi toată discuția)
Divort Alexandru 112 Alexandru 112 Buna ziua.de curând urmează să dau divorț de soție.ea are un credit de nevoi personale pe numele ei...acum nu vrea sa imi accepte divorțul pana nu ii ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord LexyaAlexya LexyaAlexya Buna ziua, Eu si sotul meu am decis sa divortam; intelegandu-ne, am ales calea divortului prin acord, la judecatorie. Termenul fixat este intr-o saptamana. ... (vezi toată discuția)