avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

Buna ziua.de curând urmează să dau divorț de soție.ea are un credit de nevoi personale pe numele ei...acum nu vrea sa imi accepte divorțul pana nu ii preiau eu ratele..punând motiv ca banii au fost investiți în casa părinților mei...mentionez ca si eu am un credit facut tot in timpul căsătoriei si am proprire pe salariu...intrebarea este daca imi poate pune probleme soția la divorț cu rata ei??motivul divorțului este o relatie extraconjugale...Si avem si un copil minor
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2020
Alexandru 112, utilizator
In cazul dvs, divortul se poate realiza doar pe calea instantei de judecata. Formulati cererea de divort, putand solicita divortul din culpa exclusiva a sotiei daca dansa este cea cu relatia extraconjugala,solicitand si drepturi asupra copilului: program de vizita, cuantumul pensiei alimentare si modalitatea de plata etc.
Dupa finalizarea divortului oricare dintre soti poate sa solicite partajarea bunurilor si a datoriilor din timpul casatoriei.
Contactati un avocat si discutati pe larg situatia, fiind un subiect sensibil de a fi dezbatut pe site,chiar si sub anonimat.
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
Divorțul se va finaliza indiferent de poziția soției,daca este sau nu de acord.Daca divorțul se va soluționa în instanta va dura cat durează un astfel de proces în mod normal2-3 termene .Ulterior finalizării divorțului puteti regla amiabil partajul la notar sau daca nu este posibil în instanta.
Și creanțele se împart între soți, deci acel credit este făcut pe numele ei, ea trebuie să-l plătească fiindcă este debitor principal, așa cum și dumneavoastră îl plătiți pe-al dumneavoastră. Problema se pune la momentul desfacerii căsătoriei, dacă se solicită și partajul (la acel moment se împart și bunurile, dar și obligațiile). Va trebui să facă dovada faptului că acea sumă de bani a fost folosită de socrii ei exclusiv și soția nu a avut niciun beneficiu. În concluzie, ratele se plătesc de către debitori, iar dacă aceștia nu o fac, de către giranți. Concret, dumneavoastră ați putea fi obligat de instanță să-i plătiți o sultă (o despăgubire) soției, nu să preluați creditul ei. Încercați calea de mijloc, rezolvarea acestei probleme de partaj pe cale amiabilă, e mai eficient și mai puțin costisitoare. Cel mai bine ar fo ca părțile să se împace!

Da ea e cu relația extraconjugala...de partaj nu ar avea ce pentru ca nu avem nimic pe numele nostru...cu copilul chiar mi-l doresc dar nu stiu ce are șanse pot avea...da daca s-ar tine cont de locul unde sta acum...adică la mine si conditiile unde sta mama copilului...poate as avea sanse sa obtin custodia copilului...Dar ea ma amenință că imi ia copilul si ca nu accepta divorțul pana nu achit creditul facut pe numele ei....mie imi raman dupa proprire in jur de 1000 de lei salariu
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteti obligat sa achitati nimic, divortul il puteti obtine si fara acordul mamei.
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Cum pot divorta in cazul in care sotul este deja cu altcineva DerLehrer DerLehrer Buna ziua, sotul este plecat la munca in strainatate si de sarbatori m-a sunat ca are deja pe altcineva acolo si de aceea nu a venit si nici nu il mai ... (vezi toată discuția)
Divort - imi pot acuza sotul de imoralitate daca el a recunoscut ca are o relatie extraconjugala ioana paun ioana paun BUNA ZIUA! SUNT IN DIVORT CU SOTUL MEU . NU AVEM COPII. CEL CARE A DEPUS CEREREA DE DIVORT A FOST EL , INVOCAND NEPOTRIVIREA DE CARACTER. IN REALITATE, ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor si aprt. luat prin prima casa Gabriela18_06_1985 Gabriela18_06_1985 Buna ziua, De ceva vreme, eu si sotul nu ne mai intelegem, el isi petrece foarte mult timp plecat (mai mult noptile), banuiesc ca are o relatie ... (vezi toată discuția)