avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... as dori legalitate 100%
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

as dori legalitate 100%

e vorba de a mi se da o suma de bani de catre o persoana care este administratorul unui club care imi canta in cap noaptea, de peste un an. Acest lucru e f. greu de dovedit. Eu as prefera doar linistea. Din moment ce acest lucru este a p r o a p e imposibil. El.. insista sa imi dea si niste bani, "sa nu mai fiu atat de suparat" si eu insist macar sa fiu acoperit legal si sa nu ii primesc "in mana" sau ca foloase necuvenite, nefiind proprietar, ci fiul a doi proprietari, restul nefiind deranjatii, pt ca eu sunt pe post de apartament antifonator pt cele de deasupra. Multumesc pt sfaturile juridice. ( nu ma pricep la domeniu juridic)

Contract de imprumut

MM ii da cu imprumut lui SS suma de 700 euro.

Suma nu are nici o legatura cu disconfortul fonic creat de clubul bum bum SRL.

Termen de rambursare: peste 50 de ani cu posibilitate de prelungire automata, inca 50 de ani daca partile nu convin altfel in scris.

Adresa de notificare: SS str. n nr 1, ap. 6, Bucuresti, Romania, in caz ca intervine vreo schimbare a adresei lui atunci SS se obliga sa il anunte in scris pe MM la adresa acestuia de notificare.
MM str...... Bucuresti

Redactat intr-un singur exemplar, care revine exclusiv lui SS.
MM se obliga sa nu faca nici un fel de plangere legata de prezentul imprumut.
MM se obliga sa platesca daune interese de 4000 euro in cazul in care face orice fel de demersuri/petitie/plangere indiferent unde – persoana fizica, pfa, persoana juridica sau institutie referitoare la prezentul imprumut.

MM poate sa foloseasca prezentul imprumut in orice scop doreste, inclusiv pentru vacante la munte, la mare etc.

SS,
( vreau sa nu semnez, daca e posibil?!)
doar sa am semnatura celui care da imprumutul

MM
semnatura

Anexa: copie buletinul lui MM care face parte integranta din prezentul contract

(nici la notar nu vreau sa merg)

care sunt hibele in textul de mai sus, in asa fel incat SS sa fie in deplina legalitate si cat mai avantajat. Un contract de donatie ar fi mai potrivit? multumesc

Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 17:27, 27 Aprilie 2010
Nuuuuuuuu, imprumut. . Ar fi mai simplu sa scrie exact, pretentii datorate zgomotului.
de ce nu apelati la un avocat? Va va explica ce e bine sa faceti si ce nu trebuie sa semnati.
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
Foarte ciudata pozitia dvs.
Omul va roaga cu banii in mina si dvs. nu vreti sa-i luati decit daca sunteti acoperit legal. Dar ... in acelasi timp nu doriti sa fiti implicat in actul legal pe care-l propuneti, prin nesemnarea lui, nu doriti ca cealalta parte sa aiba un exemplar al acelui act, nu doriti ca actul sa reflecte realitatea (inlocuirea despagubirii cu imprumut) si nu doriti sa legalizati acel act.
Am inteles ca dvs. preferati linistea in locul banilor dar tot dvs. recunoasteti ca daca tot nu puteti capata liniste macar sa va alegeti cu banii.
Daca erati in locul lui MM ati fi acceptat conditiile impuse?
Eu zic sa reflectati 2-3 zile la cele spuse de mine si apoi va invit sa reintrati pe acest topic si sa ne cereti sfatul. Bineinteles ca si acum puteti beneficia de un sfat sau o consultatie din partea unei persoane avizate, dar nu pot sa nu remarc ridicolul acestei spete.
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
ContSters85576, utilizator
1) am platit deja avocat: sfatul era sa primesc procura de la ambii parinti, dar oare e deajuns si doar una singura? de la un singur proprietar, ca totusi sa nu fiu acuzat de venituri necuvenite, doar pt ca sunt fiul lor, dar nu sunt proprietar, chiar daca as castiga un eventual proces in instanta? Dar apoi s-ar intoarce impotriva mea pt venituri necuvenite?
2) si mie mi se pare ridicol sa fiu domiciliat si locatar undeva, sa mi se faca o nedreptate si sa nu pot dormi noaptea, pot face doar reclamatii, dar legal sa fiu acuzat de venituri necuvenite pentru ca dorm si domiciliez acolo, si ma simt lezat in drepturi, as accepta ridicolul, dar sa nu devin penal dupa aceea.
3) Daca MM accepta sa nu primeasca un exemplar, sa nu mergem la notariat, sa nu semnez si eu actul, sa nu legam disconfortul de acesti bani, tocmai pentru ca el a insistat ca "imi cumpara orice, numai sa nu mai fiu atat de suparat si incrancenat si sa ii spun doar ce obiect vreau ( Linistea nu e un obiect). si completez eu : eventual sa primesc si banii ilegal, direct in mana".
E trist dar:
Noptile nedormite nu mai pot fi date inapoi, decat cel mult prin ... bani daca e de acord partea adversa, care a si propus imediat sa ma cumpere. Eu nu vreau sa fiu legat de glie sa nu pot face pe viitor sesizari (adica sa fiu sclavul lor pt o suma oarecare de bani). Vreau sa mai traiesc 20 de ani in casa fara nici o problema legala din trecut, datorita acestor nenorociti de bani.

procura trebuie obligatoriu de la ambii proprietari?
trebuie incheiere de data certa pe tranzactie in care s-ar recunoaste evitarea unui proces in instanta pt disconfortul fonic? la ce foloseste incheierea de data certa, e echivalenta cu semnaturile date in fata notarului pt o astfel de tranzactie, care vine ca urmare a unei chemari la conciliere prin avocatul platit de mine, doar ca nici el nu a stiu ca eu nu sunt proprietar... si nici eu nu mi-am pus problema ca ar trebui sa fiu, din moment ce sunt cetatean care traiesc acolo si am dreptul teoretic la liniste, chiar daca nu sunt proprietar....
(daca partea adversa din start a zis de bani si sa nu mergem la notar sau la avocat chiar nu se poate incheia o hartie cu doua semnaturi, iar eu sa fiu pur si simplu un inger, ceea ce consider ca sunt)

Singurul lucru care imi da fiori e sa primesc banii ilegal (nefiind proprietar inca)

O ultima intrebare: chiar daca unul din proprietarul nu a facut nici o reclamatie scrisa iar celalat proprietar doar la 112 verbal si a semnat procesul verbal al polistitilor ( cine stie daca a fost inregistrat?!) dar eu il reprezint pe proprietarul care a sunat la 112, nu poate fi acuzat si proprietarul de foloase necuvenite, daca mentionam despagubiri pt trecut pt ca nu exista reclamatii in scris? multumesc..

Daca chiar vreau lucruri imposibile (din cate inteleg) prefer sa renunt si la bani imediat.... dar inainte ma documentez ca pe nervii mei spala oamenii de la disco bani noaptea.

Recunosc ca la a 70 reclamatie dupa 2 ani.. SE pare ca muzica a fost lasata la nivelul pe care il impun eu, nu stiu prin ce minune si nu stiu cat timp o sa dureze.
Iar daca proiectul de lege impotriva cluburilor din imobilele de locuit devine realitate....e chiar culmea in Romania! La banii lor renunt in orice secunda, daca am dubii.
ContSters83715, utilizator
Domnule banul este ochiul stiți cui.Pentru moment vă acoperiți niște cheltuieli.
Dar vă gandiți ce va urma după.Vă gandiți o clipă la vecini!
Cum să luați niște bani care oricum sunt nu spre binele dumneavoastră.
Pentru moment te incantă.Dacă este atat de legal de ce vă dă bani ?De ce
trebuie să vă cumpere?
Nu știu ce comparație să vă fac să vă dați seama de gravitatea situației.
Mie nu imi pare nimic grav in afara de faptul ca banii aia chiar ii pot limita libertatea...
Actul ala nu ca are vreo hiba, nu are nimic bun, mai prost nu putea fi facut, poate fi acuzat de abuz si inselaciune de la o posta.
Daca dv. luati bani in mana, asta nu e ilegal; si eu am luat, de de la clienti, si de la altii; sigur, aveam o justificare pentru ei, asa cum aveti si dv. A dv. e daune pentru discomfortul produs.
Faptul ca exista ori nu un inscris, nu face mai putin legala plata.
Prostiile alea ca nu doriti sa nu ii mai puteti reclama, insa ii puneti pe ei sa promita ca nu vor face plangeri etc., astea sunt abuzuri si sunt nule. Nu puteti ingradi asa accesul la justitie si protectia drepturilor omului.
Cine e proprietar nu vad sa conteze; daca mie imi canta cainele vecinului, nu ii canta proprietarului; e deci normal ca eu sa fiu despagubita.
Sigur, daca proprietarul are apartamanetul gol si vrea sa-l inchirieze si nu gaseste chiriasi de cainele vecinului, asta e alta poveste!

Din pacate, imi cam pare ca renuntati la unele drepturi ale dv. prin actul ala, va acuzati pe de alta parte; mai cautati o opinie juridica.
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Avocat sau notar ContSters83715 ContSters83715 e nevoie de avocat ( cu incheiere de data certa - tranzactie ) sau de notar ? pentru a stinge un conflict referitor la disconfort fonic intre o discoteca si ... (vezi toată discuția)
Tranzactie-conciliere ContSters83715 ContSters83715 proprietarii decid sa dea procura copilului lor pt a incasa niste bani de pe urma disconfortului fonic creat de o discoteca pe timp de noapte in weekend, timp ... (vezi toată discuția)
Platesc taxa de timbru pentru cerere despagubiri? ContSters83715 ContSters83715 Se plateste taxa de timbru pentru despagubiri in urmatoarele situatii sau nu ?> Am o discoteca sub apartamentul meu si o expertiza sonometrica semnata de ... (vezi toată discuția)