avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul zile de concediu - Dliema!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul zile de concediu - Dliema!!!

Buna dimineata,

In data de 14 Aprilie 2010 mi-am dat demisia de la locul actual de munca si am intrat in preaviz.

De la inceputul anului, mi-am luat 2 zile de concediu. Salariul meu lunar net este de 2174 RON/ 3091 RON brut parca.

Interbarea mea este: cate zile de concediu mi-au mai ramas pe anul in curs (se numara si zilele din Aprilie?) si ce venit ar trebui sa iau pe cele ramase. Trebuie sa recunosc ca nu stiu cum se calculeaza.

Multumesc mult!

Beatrice
Cel mai recent răspuns: simoalin , utilizator 10:00, 27 Aprilie 2010
Aproximativ 6 zile de concediu.
Vi s-a raspuns in 20 si 23 aprilie cum se calculeaza salariul.
Salariul ce va revine pe zi x nr. zile concediu.
In primul rand depinde cate zile de preaviz ai prin demisie (ce este stipulat in contractul tau de munca). insa daca e vorba de 15 zile, inseamna ca mai esti salariata pana in 30 aprilie. in al doile arand, depinde la cate zile de concediu de odihna ai dreptul (in functie de vechime), insa nu poti avea mai putin de 21. ca urmare, pentru perioada lucrata in 2010, vei avea dreptul la 21:12x4 = 7 zile concediu.
in al treilea rand trebuie sa vezi daca ti-au mai ramas zile neefectuate din 2009. cele 2 zile de care ai beneficiat anul acesta au fost aferente anului 2010, sau restanta din 2009? cand vei avea raspuns la toate aceste intrebari vei sti cate zile de concediu de odihna ti se cuvin platite de angajatorul de la care pleci.
in privinta cuantumului, se face o medie a ultimelor 3 luni lucrate a sal brut realizat (care nu poate fi mai mica decat sal brut al lunii curente), se imparte la nr de zile lucratoare din luna si se inmulteste cu nr de zile la care ai dreptul. insa treb avut in vedere ca aceasta ar fi suma bruta, la care se aplica toate contributiile datorate statului.

mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul concediului de maternitate Claudia Carmen Claudia Carmen Am si eu o nelamurire in legatura cu banii pe care ar fi trebuit sa-i primesc pe concediul de maternitate. In data de 01.06.2009 am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Plata concediu kamytza01 kamytza01 buna ziua, domnule avocat! va rog sa ma ajutati in vederea rezolvarii unei probleme. am lucrat la un magazin alimentar, ca vanzatoare de pe 24.10.2014 ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna in cazul demisiei andreea elena andreea elena doresc sa-mi dau demisia.nu stiu exact cum e cu concediul.am avut concediu de odihna toata luna august.daca incep din ianuarie,februarie in alta parte cate ... (vezi toată discuția)