avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declaratia 209 - va rog sa ma indrumati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declaratia 209 - va rog sa ma indrumati

Anul trecut am dezbatut in instanta impreuna cu fratii mei succesiunea in urma decesului parintilor. Acum am primit acasa o instiintare de la Administratia Financiara cum ca trebuie sa depun declaratia 209. Nu inteleg de ce trebuie sa depunem aceasta declaratie din moment ce noi nu am instrainat proprietati in urma succesiunii. Mentionez ca platim impozit pe terenul mostenit la primaria de care apartinem.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 19:16, 27 Aprilie 2010

"209 Declaraţie privind veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal (Ordin comun MEF 1706/2008 şi MJ 1889/C)
Formular 209 Se completează de către persoanele fizice care realizează venituri supuse impozitului pe venit din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, în situaţia în care transferul dreptului de proprietate asupra construcţiilor sau terenurilor se face prin altă procedură decât cea notarială, conform legii. Dacă se realizează venituri din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal din mai multe tranzacţii, atunci se depune câte o declaraţie pentru fiecare tranzacţie. Se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Declaraţia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată."

pentru formular aveti linkul [ link extern ]



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 209 ..impozit pe venitul realizat din instrainarea unei proprietati elenna24 elenna24 Buna ziua! Mama mea a primit de la Administratia Fiscala o invitatie in care i se spune ca nu a depus declaratia 209 , declaratie ce trebuia depusa in urma ... (vezi toată discuția)
Declaratie 201 - dividende? helgalupan helgalupan Trebuie depusa declaratia 201 in situatia in care am obtinut in 2009 venituri din dividende din strainatate? Mentionez ca aceste venituri au fost impozitate la ... (vezi toată discuția)
Formularul 220 sau 221? suciugeorgeta suciugeorgeta Sunt in mare dilema: am facut un pfa ,caen 9602,norma de venit. Stia, ca se depune 220 dar la administratie mi s-a dat sa completez 221,este corect?? (vezi toată discuția)