in cazul unui contract de amenajare si intretinere cladiri, cel care executa serviciile respective, este denumit corect "executant" sau "prestator"?
Care ar fi diferenta?
Imi puteti spune daca este vreo lege care reglementeaza domeniul intretinerilor de spatii private (in afara legiilor 50/1991 si 10/1995, care din cate am vazut se refera mai mult la constructii exclusiv si nu prea se preteaza pe ceea ce ma intereseaza)?
Depinde de serviciile la care va referiti in concret. In functie de aceasta, contractul poate fi de prestari servicii, iar cel care le presteaza este denumit"prestator' sau un contract de administrare.
Ma pot axa exclusiv pe legislatia comerciala sau este vreo lege speciala pentru mentenanta cladirilor si obligatiile celui care executa asemenea lucrari? (nu stiu ce garantii se dau pentru astfel de lucrari, separat de garantiile pentru echipamentele care se schimba, daca este cazul).
Buna seara.
Nu este un contract comercial,ci un contract civil numit si anume contract de antrepriza,de prestari servicii.Cel putin asa il vad eu .
Este incheiat intre antreprenor si beneficiar .
Buna seara.
Nu este un contract comercial,ci un contract civil numit si anume contract de antrepriza,de prestari servicii.Cel putin asa il vad eu .
Este incheiat intre antreprenor si beneficiar .
[/quo
La fel vad si eu