avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT PRESTARI SERVICII !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT PRESTARI SERVICII !

Buna ziua, imi puteti spune va rog frumos:

1. Ce presupune la ora actuala un contract de prestari servicii si ce obligatii impune ?

2. Sub incidenta carei legi se afla reglementat contractul de prestari servicii ? (m-am uitat in codul civil si nu se regaseste sub nicio forma).

VA MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 3 Decembrie 2016
1. Contractul de prestari de servicii este contractul prin care o parte, numita prestator, se obliga sa presteze servicii unei alte parti, numite beneficiar, in schimbul unei remuneratii.

2. In prezent, reglementarea legala a contractelor civile de prestari servicii, cunoscute in practica si sub denumirea de conventii civile, este data de art. 1851 din Noul Cod Civil, potrivit caruia contractul de antrepriza este contractul prin care antreprenorul se obliga ca, pe riscul sau, sa execute o anumita lucrare, materiala ori intelectuala, sau sa presteze un anumit serviciu pentru beneficiar, in schimbul unui pret.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de prestari servicii flori1981 flori1981 buna ziua cine imi poate spune si mie care este legea care prevede incheierea de contracte de prestare service va multumesc (vezi toată discuția)
Contract de colaborare SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Puteti va rog sa-mi spuneti ce lege reglementeaza contractele de colaborare? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Conditii necesare pentru incheierea unei conventii civile cu persoana fizica neautorizata Claudia Gaban Claudia Gaban Se poate incheia o conventie civila de prestari servicii cu o persoana avand meseria de formator (de ex.) fara ca aceasta persoana sa aiba PFA? Daca da, ce ... (vezi toată discuția)